Surfpakken

Surfpakken en shorty's

Ontdek onze surfpakken en shorty's.

Filters
Terug naar paginalijst
Filteren op Type
Filteren op WATERTEMPERATUUR
Filteren op DUUR DOELTREFFENDHEID
Filteren op Prijscategorie
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€1300
3 kleuren
Olaian

Kindershorty 100 voor surfen neopreen 1,5 mm blauw blauw

(193)

Verzonden binnen 1 werkdag vanuit ons magazijn
 
BEST BEOORDEELD
€4500
Olaian

Dames surfpak 100 neopreen 2/2 mm marineblauw

(33)

Verzonden binnen 1 werkdag vanuit ons magazijn
 
ONZE BESTSELLER
€60,00 -50%
€3000
Olaian

Surfshorty met lange mouwen zonder ritssluiting voor dames

(5)

Verzonden binnen 1 werkdag vanuit ons magazijn
 
28 Producten
Onze selectie
 • Onze selectie
 • Prijs stijgend
 • Prijs dalend
 • Kortingspercentage (dalend)
 • Populariteit
 • Eindereeks
Functionaliteit niet beschikbaar voor Mijn winkel (Winkel veranderen)
  4.0/5 Op basis van 968 Beoordelingen in de winkels en online

  Hoe kies ik het juiste surf wetsuit?

  We dromen er allemaal van om op golven te surfen in boardshorts of bikini, maar de realiteit in de Lage Landen is dat we bijna steeds een wetsuit nodig hebben om onze favoriete sport te beoefenen. Aangezien de Noordzee ondiep is, kent onze favoriete speeltuin namelijk een groot verschil in watertemperaturen doorheen de seizoenen. De vraag dringt zich dus aan ons op: welk(e) surfpak(ken) of wetsuit(s) heb ik nodig om warm en comfortabel te surfen?


  Watersporters met een beperkt budget

  Indien je maar geld hebt voor een wetsuit of je wilt je eerste surfpak aankopen, dan kies je best voor een 5/4/3 indien je het hele jaar door wilt surfen, of eventueel voor een 4/3 surfpak indien je de koudste wintermaanden van december tot en met maart aan je voorbij wilt laten gaan. Deze cijfers staan voor de dikte van het neopreen. De eenvoudige regel is: hoe dikker, hoe warmer. Een 5/4/3 is dus een wetsuit met panelen van 5 mm (meestal aan de borst, om je organen warm te houden), 4 mm aan de benen en 3 mm aan de armen, dit om zo soepel mogelijk te kunnen peddelen. Onthoud dat je het beter te warm hebt dan te koud. Want eens je het koud begint te krijgen, dan is de pret spijtig genoeg gedaan. Er bestaan geen magische trucs. Je zal dan uit het water moeten gaan om terug op te warmen. Vergeet daarom ook nooit dat je meestal niet genoeg hebt aan enkel een wetsuit, zeker in onze Lage Landen. Je hebt naargelang de watertemperatuur dus ook meestal nood aan botjes, handschoenen en een kap (onze kap van 3 mm is voldoende voor de winter). Bij een paar botjes, neem je wederom best de warmste optie: 5 mm surfbotjes. Neopreenaccessoires zijn in Belgie en Nederland eerder basis dan luxe. Decathlon raadt jou bij regelmatig gebruik steeds haar wetsuits van het 500 en 900 gamma aan. Onze 900 surfpakken zijn het warmst en door hun front zip-sluiting (FZ) en 100 % stretch neopreen ook het meest soepel.


  Watersporters met een gemiddeld budget

  Wanneer je een iets groter budget hebt, en reeds beschikt over je 5/4/3 surfpak en neopreenaccessoires, dan kan je voor onze zomerse maanden best een 3/2 wetsuit aankopen. Hoewel een shorty sommige jaren en sommige weken zeker een optie kan zijn, en heel soms zelfs boardshorts of een bikini met een thermische top kunnen, is volgens de regel een volledig 3/2 wetsuit essentieel om comfortabel en warm genoeg de kleine zomergolven in Belgie en Nederland te nemen. Aan het begin en het einde van het de zomer kan dat eventueel worden aangevuld met 3 mm surflaarsjes. Veruit het grootste deel van het jaar zal je dus surfen in een 5/4/3 wetsuit. Als dit te warm is, kan je overstappen op een 3/2. Houd er ook altijd rekening mee dat de temperatuur van het zeewater steeds achter loopt op de landtemperaturen. De Noordzee blijft dus nog tot lang in de lente (zeker tot eind mei) te koud om zonder botjes en met minder dan 4 mm neopreen te surfen. Het omgekeerde geldt in de herfstmaanden: september, oktober en november. De zee heeft veel meer tijd nodig dan het land om af te koelen. Het is dus zeer goed mogelijk dat het 8°C is op het strand, terwijl het zeewater relatief warm is met 14°C. Het dieptepunt in onze Lage Landen is het einde van de winter, meestal ergens in februari, met een ijzige 4°C. Dit vormt op zich geen probleem, zolang je het juiste surfpak draagt met de nodige accessoires.


  Watersporters met een groot budget

  Indien je budget voldoende is om het ideale wetsuit aan te kopen voor het juiste seizoen, dan ben je het beste af met drie fullsuits: de 5/4/3 met neopreenaccessoires voor de wintermaanden, een 4/3 wetsuit voor de tussenseizoenen en een 3/2 surfpak (eventueel aangevuld met een shorty voor de warmste dagen). Heel af en toe is het mogelijk om in de Lage Landen te surfen in boardshorts of bikini en een thermische top van 0,5 mm neopreen. Deze zeldzame combinatie van golven, erg warm water, warme buitenlucht en weinig of geen wind zijn de magische dagen waarop wij allen wachten. Maar deze omstandigheden zijn zo zeldzaam, sommige jaren komen ze zelfs niet voor. Je leert dus best leven met het vooruitzicht steeds een wetsuit te dragen wanneer je de kracht van de Noordzee berijdt.


  laat ze kiezen en schenk sport

  GEEF EEN E-GIFT CARD CADEAU