Tennis

Tennis

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€700
€233/unit
€300
€100/unit
BEST BEOORDEELD
€2000
BEST BEOORDEELD
€900
BEST BEOORDEELD
€700
€233/unit
€500
€167/unit
BEST BEOORDEELD
€2500
4.5/5 Op basis van 34119 Beoordelingen in de winkels en online

De troeven van tennis


Tennis is een weldadige sport die spelers heel wat te bieden heeft. Er is niet alleen een fysieke dimensie, ook mentale en psychologische aspecten komen aan bod.De racketsport geeft u de kans om efficiënt te werken aan uw hartritme, uw uithouding en uw ademhaling. Ideaal, dus, om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen. Bovendien werkt tennis spierversterkend. De korte en intense bewegingen zorgen voor een efficiënte belasting van spieren en gewrichten, waardoor het risico op spierletsels beperkt blijft. Tegelijk werkt u tijdens het tennissen ook aan uw coördinatie en uw behendigheid. Om de bal correct te kunnen raken, moet u best handig zijn en heeft u een globale coördinatie tussen uw benen en uw bovenlichaam nodig. Tot slot is tennis een ideale sport om mentaal sterker te worden. U moet zich perfect kunnen concentreren en tijdens de hele match uw emoties kunnen beheersen terwijl u onder druk staat. U heeft het al begrepen: tennis is een bijzonder complete sport!


De regels van tennis


Tennis is een racketsport die in enkel- en dubbelspel wordt gespeeld. De tegenstanders bezetten elk de helft van het veld. Tijdens een partijtje tennis moet de bal op de helft van de tegenstander stuiteren. Wanneer de bal minstens twee keer op de helft van de tegenstander stuitert óf wanneer de tegenstander de bal buiten uw helft van het terrein slaat, scoort u een punt. Doorgaans is de winnaar diegene die 2 sets wint. Om een set te kunnen winnen, moet u minstens 6 games binnenhalen. Worden er aan beide kanten van het net 5 punten gescoord, dan wordt er doorgespeeld tot 7 games om de set te winnen. Staan de spelers gelijk bij 6-6, dan wordt een tie-break gespeeld. De eerste die 7 punten haalt (met een verschil van minimaal 2 punten) wint de set.


De ideale tennisoutfit

Om te kunnen tennissen, moet u sowieso over een racket beschikken. Maar dat is nog niet alles. Draag ook de juiste outfit! Zo moeten uw schoenen geschikt zijn voor de ondergrond waarop u tennist. Er kan worden getennist op gravel, gras of een synthetische vloer. Voor elk van die ondergronden werden speciale tennisschoenen ontwikkeld. Ze waarborgen de nodige stabiliteit en helpen u uw evenwicht te bewaren.Ontdek ook onze tenniskledij om in de zomer en in de winter te kunnen spelen. Outfits voor heren, dames en kinderen. Decathlon biedt u een ruime collectie in functie van de weersomstandigheden en uw comforteisen.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken