Tennisrackets kinderen

Tennisracketten kinderen

Hulp bij je keuze
Hoe kies je een tennisracket voor je kind?
Skip categories Skip categories
Hoe kies je een tennisracket voor je kind?
Ontdek nu
VERLAAGDE PRIJS
€2000 −10%
€1800
VERLAAGDE PRIJS
€2000 −5%
€1900
€22995 −26%
€16850
*De uitverkoop begint op 29/9/2022
BEST BEOORDEELD
€1000
€10000
€9500
NIEUWE COLLECTIE
€5000
4.7/5 Op basis van 267 Beoordelingen in de winkels en online

Belangrijke aandachtspunten bij de keuze van een kinderracket


De keuze van een tennisracket is erg belangrijk, en dat is nog meer het geval voor kinderen die hun eerste balletjes slaan op de court. Een racket dat niet geschikt is, kan je kind hinderen in zijn vooruitgang. In sommige gevallen kan het zelfs blessures veroorzaken. Tal van opties zijn mogelijk, afhankelijk van de leeftijd, lichaamsbouw en niveau van je kind.


Om je te helpen het beste racket te kiezen voor jouw kind, vind je hier enkele punten om rekening mee te houden:


De maat van het racket

Dit is van essentieel belang bij de keuze van je racket. Is het racket te groot, dan kan het fysieke problemen veroorzaken bij je kind. Is het racket daarentegen te klein, dan kan het ervoor zorgen dat je kind niet voldoende kracht kan zetten en kan het minder snel vooruitgang boeken. Om te weten welke racketmaat ideaal is voor je kind, dient het rechtop te gaan staan met zijn armen naast zijn lichaam en het racket in de hand. Raakt het racket duidelijk de grond, dan is het te groot. Raakt het racket de grond helemaal niet, dan is het te klein. Idealiter kies je voor een racket dat maximaal 1 tot 2 cm boven de grond komt.


Het materiaal van het racket

Het materiaal van een kinderracket kan variëren naargelang de maat van het racket. Kleine rackets van 17 tot 20 inch bestaan grotendeels uit schokbestendig aluminium. Rackets van 20 tot 25 inch zijn doorgaans gemaakt van een mix tussen grafiet en aluminium. Rackets vanaf 25 inch bestaan meestal uit grafiet, dat meer rendement biedt.


De grip

Er bestaan 6 gripmaten, gaande van 0 tot 5 (0 staat voor de kleinste diameter en 5 voor de grootste). Voor een kinderracket gaat de keuze meestal naar gripmaten 0 of 1. Andere maten blijken vaak te groot te zijn voor kinderhandjes.


Het niveau van je kind

In het algemeen maken we een onderscheid tussen rackets uit het hoogste segment en rackets uit het middensegment. Rackets uit de hoogste segment bestaan meestal uit grafiet, wat de speler een beter gevoel en meer veerkracht in zijn slagen geeft. Rackets uit het middensegment bestaan dan weer uit composietmaterialen, die de speler een basis bieden om comfortabel te kunnen spelen. Heeft je kind al een vrij goed spelniveau en neemt het regelmatig deel aan wedstrijden, dan kies je best voor een racket uit het hoogste segment. Start je kind echter pas met tennissen, dan kun je beter een racket uit het middensegment kiezen waarmee het zijn weg kan vinden in deze sport.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken