Tennisrackets volwassenen

Tennisracketten volwassenen

Hulp bij je keuze
Hoe kies ik een tennisracket voor volwassenen?
Skip categories Skip categories
4.6/5 Op basis van 705 Beoordelingen in de winkels en online

Waaruit bestaat een tennisracket?


Ieder tennisracket bestaat uit 3 grote delen:

  • Een handvat of greep. Elke greep heeft een bepaalde grip (omtrek/diameter van de greep)
  • Een frame (ovalen structuur die het slagblad omvat)
  • Een slagblad (bestaande uit snaren die gekruist worden bespannen zodat ze een mazenstructuur vormen binnenin het frame van je racket)

Hoe kies je het juiste tennisracket?

Iedere goede speler droomt er misschien van op een dag de nieuwe koning van de court te worden. Toch is het in eerste instantie belangrijk om een racket te kiezen dat bij je past. Bij de keuze van een tennisracket dien je met meerdere variabelen rekening te houden.


Hier vind je enkele tips om je daarbij te helpen:


Houd rekening met je spelniveau: je noden verschillen volgens het niveau waarop je speelt. Ben je beginner, dan heb je vooral behoefte aan wendbaarheid. Ben je echter een gevorderde sportieveling, dan komt je spelcomfort op de eerste plaats. Ben je tot slot een ervaren tennisser, dan zoek je een racket dat je zowel power als precisie biedt.


De geschikte bladgrootte kiezen: als speler heb je de keuze tussen een klein, middelgroot of groot slagblad. Hoe groter je slagblad, hoe makkelijker je de bal kunt opvangen en slaan. Beginners kiezen dus best voor een eerder groot slagblad. Speel je echter op een hoger niveau, dan kies je beter voor een kleiner slagblad.


3. De geschikte greep- en gripmaat kiezen: er bestaan 6 gripmaten, gaande van 0 tot 5 (0 staat voor de kleinste diameter en 5 voor de grootste). Gripmaat 0 is doorgaans geschikt voor kinderen. Dames kiezen vaak voor gripmaat 2. Afhankelijk van hun lichaamsbouw zijn heren het meest gebaat bij gripmaat 4 of 5. Wat belangrijk is bij de keuze van je grip, is de ruimte tussen je ringvinger en je handpalm (deze mogen elkaar niet raken).


4. Een goede besnaring kiezen: er bestaan verschillende soorten besnaringen, die elk hun eigen kenmerken hebben:- Besnaring in natuurlijke darm: biedt veel gevoel.- Multifilamentbesnaring: biedt een goed gevoel, power en comfort.- Nylon besnaring: is van mindere kwaliteit dan darm en microfilament, maar heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.- "Hybride" besnaring: biedt meer controle (ideaal voor wie van lifts houdt).- Getextureerde besnaring: ideaal voor wie graag effectballen slaat.

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken