Tennisschoenen kinderen

Tennisschoenen kinderen

Hulp bij je keuze
Hoe kies ik tennisschoenen voor kinderen?
Skip categories Skip categories
Vanaf
€3214
Advantage Schoenen
Advantage Schoenen
ADIDAS

Advantage Schoenen

Uitsluitend online verkocht
€5769
Advantage Schoenen
Advantage Schoenen
ADIDAS

Advantage Schoenen

Uitsluitend online verkocht
Vanaf
€2431
Advantage Schoenen
Advantage Schoenen
ADIDAS

Advantage Schoenen

Uitsluitend online verkocht
Vanaf
€2666
Advantage Schoenen
Advantage Schoenen
ADIDAS

Advantage Schoenen

Uitsluitend online verkocht
Vanaf
€6555
€6500
Vanaf
€4126
Vanaf
€5500
Vanaf
€6072
Gravel
€4500 −44%
€2500
*Van 1/2/2023 en zolang de voorraad strekt
€5168
€7389
€5790
Vanaf
€4855
Vanaf
€6436
€6500 −25%
€4850
*De uitverkoop begint op 4/2/2023
4.2/5 Op basis van 1045 Beoordelingen in de winkels en online

Coole tennisschoenen voor kinderen


Tennis is een gevarieerde en dynamische individuele sport die de motoriek, coördinatie en het concentratievermogen verhoogt. Heren en dames van alle leeftijden spelen het met veel plezier. Ook kinderen, jongens en meisjes kunnen genieten van de sport in hun vrije tijd of op competitief niveau. Om alles uit de training te halen en het risico op blessures zoveel mogelijk te beperken zijn ook bij kinderen goed aangepaste en hoogkwalitatieve tennisschoenen onmisbaar. Daarom biedt DECATHLON een breed assortiment aan kwaliteitsvolle tennisschoenen voor kinderen. Het perfecte accessoire niet enkel voor trainingen, maar ook voor de gymles!


Tennisschoenen voor kinderen: de kenmerken

Tennisschoenen voor kinderen worden speciaal ontwikkeld voor tennis, voor binnen- en buitenbanen, en voor sportzalen. Daarom hebben ze enkele kenmerken die "normale" sneakersniet hebben.

In een goed paar tennisschoenen kunnen kinderen probleemloos zowel naar achteren als opzij bewegen. Daarom hebben ze een bijzonder stevige buitenzool, wat de schoenen op het eerste gezicht erg stijf kan doen lijken. In vergelijking met gewone sportschoenen kan je tennisschoenen minder goed indrukken en zijn ze veel stabieler. De flinterdunne tussenzool zorgt voor een beter contact met de grond en helpt de kinderen een beter spelgevoel te ontwikkelen!


Wat zijn de juiste tennisschoenen voor mijn kind?

Voor je het eerste paar tennisschoenen voor je kind koopt, moet je er goed over nadenken wat hij of zij precies nodig heeft.


Punt 1: Pasvorm en maat van onze tennisschoenen voor kinderen

Om optimaal van de eerste tennisles te kunnen genieten, heeft je kind schoenen nodig die goed en gelijkmatig om de voeten passen. Ze moeten aan de voorkant wel ruimte genoeg laten zodat de tenen iets naar voren kunnen schuiven als hij of zij tot stilstand komt.

Onthoud ook dat kindervoeten nog in volle groei zijn. Een schoen die vandaag als gegoten zit, kan morgen te klein zijn. Voor de zekerheid kan je daarom beter de voeten van je kind regelmatig opmeten. DECATHLON heeft een breed assortiment tennisschoenen in alle gangbare kindermaten (bijvoorbeeld maat 27, 28 of 32).


Punt 2: Materiaal en schokdemping

Tennisschoenen voor kinderen van bekende merken als Asics of Adidas hebben altijd een extra stevig hielstuk. Dat zorgt voor extra stabiliteit, vooral bij plotselinge stops of veranderingen van richting. Aan de andere kant zorgt een middenvoetbrug van stevig kunststof voor extra ondersteuning. Enkel het deel van de schoen dat de voorvoet bedekt, het bovenwerk, moet van soepel en flexibel materiaal worden gemaakt. Dat laatste is nog belangrijker bij kinderschoenen en zorgt ervoor dat ze hun voeten goed kunnen afrollen bij het bewegen over de court.

Een goede schokdemping aan zowel de voetzool als de hiel is ook heel belangrijk. Die ontlast de knieën en gewrichten en beperkt zo flink het risico op blessures.

Ten slotte zorgen inserts van mesh, een heel handige netstof, voor een optimale luchtcirculatie en beperken ze het totaalgewicht van de schoen.


Punt 3: De ondergrond - Gravel, hardcourt of tapijt

De keuze van de juiste tennisschoenen is afhankelijk van de vorm van de voeten en de persoonlijke voorkeuren van je kind. Je moet ook rekening houden met de ondergrond waar je kind mee in contact komt. Speelt hij of zij vooral op gravel of op hardcourt? In dat geval heb je een ander model nodig dan wanneer hij of zij in een sportzaal speelt.

Tennisschoenen zonder profiel voor binnengebruik zijn bijzonder geschikt voor tapijtbanen en voor sportzalen. Daar zorgt de soepele en gladde zool ervoor dat je kind niet uitglijdt en bovendien de vloer niet beschadigt. Zorg er in elk geval voor dat je kind nooit met outdoor sportschoenen in een sportzaal speelt, die laten strepen en andere sporen achter op de vloer. Daarom vind je op de website van DECATHLON verschillende non-marking tennisschoenen voor kinderen.

Je hebt enkel een tennisschoen met profiel nodig als je:
• Op glad gras of gravel (claycourt) speelt;
• Buiten speelt op hardcourt, een betonnen ondergrond met een laag vulkanische as.


Tennisschoenen voor kinderen met het klassieke visgraatprofiel kunnen een letterlijke indruk in de ondergrond achterlaten bij snelle sprintjes en zorgen zo voor een zekerdere afzet.

Zogenaamde "all-court" tennisschoenen combineren alle kenmerken en voordelen van de verschillende modellen en zijn geschikt voor eender welke ondergrond. Ze zijn ideaal voor beginnende tennissers en kinderen die op zoek zijn naar een goede universele sportschoen voor gebruik in de gymles.


Tennisschoenen voor sportende jongens en meisjes

Ben je op zoek naar een professionele tennisschoen voor de volgende wedstrijd van je kind op gravel of in de sportzaal? Of heb je gewoon nood aan een goed paar stevige sportschoenen voor de gymles? Bij Decathlon vinden beginnende spelers en toekomstige profs hun gading. We hebben een brede waaier aan tennisschoenen in verschillende kleuren en patronen. Bovendien hebben we kinderschoenen met een handige klittenbandsluiting, zodat je kind de schoenen zelf snel aan en uit kan trekken.


☄☄☄

FAQ


We hebben de meest gestelde vragen over tennisschoenen voor kinderen op een rijtje gezet.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind leren tennissen?

Je moet vroeg beginnen om groot te kunnen worden - dat geldt zeker ook voor tennis. Net als bij alle andere sporten kan je niet vroeg genoeg beginnen. Vanaf een jaar of 5, 6 kunnen enthousiaste jongens en meisjes de eerste slagen aanleren en hun eerste balgevoel ontwikkelen bij het "minitennis".

Plezier maken blijft wel het allerbelangrijkste. Daarom gebruiken ze bij die trainingen uitsluitend tennisrackets en -ballen die speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen. Aangepaste tennisschoenen voorkomen ook dat je kind blessures oploopt bij de eerste lessen op hardcourt, gravel of indoorbanen.


Waarom heeft mijn kind speciale tennisschoenen nodig?

Veel ouders vragen zich af of het echt nodig is om een nieuw paar sportschoenen te kopen voor de tennislessen. Vooral als zoon of dochter het alleen maar even wil "uitproberen". Toch hebben ook beginners al veel profijt van de voordelen van een schoen die speciaal voor tennis werd ontwikkeld. Een goede tennisschoen voor kinderen zorgt voor ondersteuning tijdens het spel en dempt efficiënt alle plotselinge schokken. Dat ontlast niet alleen de gewrichten, maar heeft ook een positieve invloed op de coördinatie en het bewegingsvermogen van je kind.


Wat is het verschil tussen tennisschoenen voor kinderen en "normale" sportschoenen?

In tegenstelling tot klassieke hardloopschoenenzijn tennisschoenen speciaal ontwikkeld voor gebruik op een outdoor of indoor tennisbaan. Daarom zijn onze tennisschoenen voor kinderen gemaakt van bijzonder stevige en duurzame materialen, zodat ze probleemloos elke beweging en snelle en plotselinge verandering van richting kunnen ondersteunen. Zo ontlasten ze de knieën en de rug en beperken ze het risico op blessures.


1, 2 of 3 - Hoeveel paar tennisschoenen heeft mijn kind nodig?

Aan het begin van elke "tenniscarrière" investeer je best wat meer geld in één goed paar tennisschoenen voor kinderen. Pas als je kind meer ervaring opdoet, kan je daar andere paren bijkopen. Naast een basic reservepaar kan het nodig zijn om, afhankelijk van de voorkeuren van je kind, aparte tennisschoenen te kopen voor de verschillende mogelijke ondergronden (gravel, hardcourt, tapijt, etc.). Voor beginners raden we aan om een paar "all-court" tennisschoenen te kopen waarmee je kind op eender welke ondergrond kan spelen.


Wat is de levensduur van een goed paar tennisschoenen voor kinderen?

De levensduur van een paar tennisschoenen is doorgaans afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de ondergrond, de speelintensiteit en het lichaamsgewicht. Verliest de schoen aan stabiliteit of is de schokdemping niet meer zo elastisch, dan is het de hoogste tijd om een nieuw paar schoenen te kopen. Houd er wel rekening mee dat kinderen nog in de groei zijn en dat je al sneller dan verwacht een nieuw paar nodig kan hebben.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken