Bindingen & Leashes

Toerskibindingen & leashes

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
4.1/5 Op basis van 13 Beoordelingen in de winkels en online

BINDINGEN VOOR TOERSKIËN: DE LINK TUSSEN JOU EN JE SKI'S


Of je nu vooral houdt van snelle, opwindende afdalingen of van beklimmingen, bij toerskiën moet je er 100% zeker van zijn dat je ski's, je skischoenen en je bindingen perfect op elkaar afgestemd zijn. Een lichte toerski voor beklimmingen combineer je idealiter met een schoen en een binding die ook voor dat doel werden ontwikkeld. Maak je binding vooraan vast bij beklimmingen, want je hiel zal loskomen van de grond. Bij de daarop volgende afdaling kun je de binding achteraan vastmaken. Er bestaan verschillende bindingssystemen:

Binding met een frameBinding met een pin
Eenvoudig in gebruikNiet zwaar
Uiterst stabielVoor lange, veeleisende beklimmingen
Ideaal voor beginners, korte beklimmingen en freeriders

Naast het type binding is de DIN-waarde (Z-waarde) een belangrijke factor om in de gaten te houden bij de aankoop van toerski's. Die waarde geeft het gemak aan waarmee de binding opent in geval van een val of een plotse schok. Voorzichtige en trage skiërs met een laag lichaamsgewicht moeten kiezen voor een binding met een lage Z-waarde. Ben je zwaarder en hou je van snel toerskiën? Dan mag de DIN-waarde hoger liggen.


EEN LEASH VOOR TOERSKI'S: VERMIJD DAT JE JE SKI'S VERLIEST ALS JE SCHOENEN LOSKLIKKEN


De leash voor toerski's heeft een heel eenvoudig ontwerp, het is gewoon een veiligheidslijn die je ski's bij je houdt zodat ze niet alleen de helling af sjezen als je schoenen zouden losklikken. We raden ze aan als je toerskibindingen geen skistops hebben of om je uitrusting lichter te maken. De metalen kabel heeft bevestigingen aan weerszijden, je maakt hem vast aan je skischoen en aan je binding. Sommige leashes bestaan uit een eenvoudige kabel, andere hebben lange of korte veren. Ook het bevestigingssysteem op de binding kan verschillen: sommige merken hebben gekozen voor musketons, andere voor metalen clips.


VIND JE BINDINGEN EN TOERSKILEASHES BIJ DECATHLON


Bij DECATHLON hebben we verschillende modellen bindingen voor toerski's. Zo kunnen we elke toerskiër de beste glijervaring bieden, wat zijn/haar niveau ook is. Beginners kunnen ook kiezen voor opklapbare bindingen. Die zijn perfect geschikt voor hoogteverschillen van ongeveer 500 m, ze verbeteren de glijervaring van beginnende wintersporters. Belangrijk om weten: elke binding past op precieze skimaten. Hou daar dus rekening mee bij je keuze.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken