Kleding

Ritmische gymnastiek kleding

Skip categories Skip categories
4.5/5 Op basis van 56 Beoordelingen in de winkels en online

WIE RITMISCHE GYM ZEGT, SPREEKT OVER DE GESCHIKTE UITRUSTING


Ritmische gym beoefen je niet zonder de geschikte uitrusting, die goed aansluit op het lichaam. Dat laatste kent verschillende redenen. Eerst en vooral heeft de gymnast veel bewegingsvrijheid nodig om ongehinderd gebruik te maken van toestellen (ballen, hoepels, lint…). Verder laat een aansluitende toestellen je trainer toe om je bewegingen beter te volgen en de gymnast dus de nodige correcties te geven wat betreft positie en lichaamshouding.


VEREIST RITMISCHE GYM EEN SPECIFIEKE UITRUSTING?


Je hebt veel keuzevrijheid wat een uitrusting voor ritmische gym betreft, zolang die maar nauw aansluit op je lichaam. Voor je romp kan je kiezen voor een sporttopje of een topje. Voor je onderlichaam heb je verschillende keuzes, naargelang je smaak: een short met of zonder beenstukken, een turnpakje, een maillot met of zonder voetbandjes of een legging. We raden ook aan om kniebeschermers te dragen, om je knieën te beschermen tegen schokken.


REGLEMENTAIRE UITRUSTINGEN VOOR RITMISCHE GYMWEDSTRIJDEN


Terwijl je voor trainingen veel keuzevrijheid hebt, is dat niet het geval bij ritmische gymwedstrijden. Tijdens wedstrijden zijn gymnasten verplicht om een turnpakje en demi-pointes te dragen. Het turnpakje mag er een zijn met of zonder waaier, met lange of korte mouwen of zelfs zonder mouwen. Er zijn talrijke opties. Het voornaamste doel is ervoor zorgen dat de gymnast zich creatief kan uitdrukken. Beter nog is om ervoor te zorgen dat je turnpakje bij je wedstrijdtoestel past.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken