Trail dames

Trail dames
Filters
Terug naar paginalijst
Ingedeeld naar
Type
FREQUENTIE
Prijs
Ingedeeld naar
Merk
kies volgens
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€69,99 -44%
€3900
Kalenji

Trailschoenen dames Kiprun Trail XT6

(140)
BEST BEOORDEELD
Vanaf €13,99 -28%
€999
3 kleuren
Kalenji

T-shirt met lange mouwen trail dames

(18)
41 Producten
4.5/5 Op basis van 7178 Beoordelingen in de winkels en online

Traillopen, een opkomende sport die alles heeft

Traillopen is een sport die in de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Met deze vorm van hardlopen op onregelmatig terrein kan je nieuwe geneugten ontdekken en tegelijk aan je uithoudingsvermogen werken. Traillopen kan worden gedaan in de bergen, op het platteland of in de stad.


Schoenen voor traillopen, een onmisbaar element

De fundamentele verschillen tussen traillopen en klassiek hardlopen zijn het niveauverschil en de ondergrond. Bij traillopen krijg je te maken met hellingen en afdalingen, en dit vaak op onregelmatig terrein als grind, zandwegen of stadstrappen. Het is dus belangrijk dat je trailschoenen heren en trailschoenen dames aanschaft die zowel een uitstekende grip als een zekere buigzaamheid garanderen. Trailschoenen hebben een zool met een goede grip en een halfstijf bovenwerk voor een betere stabiliteit van de voet tijdens het lopen, maar zijn tegelijkertijd soepel genoeg voor snelheid en beweeglijkheid, onmisbaar op een helling. DECATHLON raadt dus aan om je schoenen zorgvuldig uit te kiezen en ze voor een optimaal comfort zeker eerst uit te proberen voordat je ze koopt.


Trailschoenen voor meer veiligheid

Trailschoenen voor heren of trailschoenen voor dames moeten ervoor zorgen dat je je voet veilig neer kunt zetten. De voor- en zijkanten van deze schoenen zijn vaak voorzien van beschermstroken. De zool, bijna altijd van rubber, geeft ook voldoende schokdemping, zodat je op grind kunt lopen. De trailschoenen van DECATHLON zijn speciaal ontworpen om je te stabiliseren en zijn aangepast aan jouw niveau.


Trailschoenen voor jouw vorm van traillopen

Afhankelijk van waarvoor je schoenen nodig hebt, kan je kiezen voor een paar wedstrijdtrailschoenen of schoenen voor de training. Als je meedoet aan wedstrijden kies je beter voor lichtere trailschoenen. Pas op! Dit betekent ook dat de schoen minder bescherming en schokdemping geeft. Deze schoenen worden dus niet aangeraden voor wie af en toe in de natuur gaan lopen, noch voor training, want de zool verslijt heel snel.


Trailkledij voor alle traillopers

Traillopen ligt ergens tussen hardlopen en trekking in, en is een outdoorsport die zich vooral richt op liefhebbers die in de open lucht gaan lopen. Om het lopen in elk seizoen zo aangenaam mogelijk te maken, ongeacht het niveau, biedt Decathlon een uitgebreid assortiment aan trailkledij voor dames en trailkledij voor heren aan.


Trailuitrusting in verschillende kleuren en met verschillende details

Op de trailafdeling van DECATHLON vind je een selectie trailkledij: T-shirts, windjacks, loopbroeken, leggings, shirts en sokken. Deze technische kledij is gemaakt van ademend materiaal en zorgt voor een goede thermische isolatie zodat je altijd zo comfortabel mogelijk kunt gaan lopen. Je vindt hier overigens ook andere accessoires voor traillopen: drinkflessen, GPS, mutsen en handschoenen, en, niet te vergeten, drinkbusriemen. Sommige traillopers maken ook gebruik van stokken, om zo beter hun evenwicht te bewaren op moeilijke passages en tegelijkertijd de spieren in hun bovenlichaam te trainen.