Trekkingtenten en slaapmateriaal

Trekkingtenten en slaapmateriaal
Filters
Terug naar paginalijst
Filteren op Type
Filteren op Geslacht
Filteren op Kleur
Kleur
Filteren op Maat
Filteren op Merk
Filteren op Price
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€9000
Verlaagde prijs
voordien: €99,99
Quechua

Trekkingtent Quick Hiker 2 personen groen

(26)
BEST BEOORDEELD
€5000
Coleman

Kooktoestel Fyre Elite Spider voor trekking / camping

(2)
104 Producten
4.0/5 Op basis van 5124 Beoordelingen in de winkels en online

Wat is wildkamperen?

Wildkamperen is niet hetzelfde als kamperen. Het betekent dat je je tent voor korte duur opslaat op een plek in de natuur zonder voorzieningen. Wil je ver van de bewoonde wereld gaan trekken zonder te overnachten in hutten of gîtes, dan is dit de ideale oplossing voor jou. Voor een wildkampeertocht heb je wel een minimum aan uitrusting nodig die zo weinig mogelijk plaats inneemt. DECATHLON maakte voor jou een handige checklist.


Tent en slaapmateriaal voor wildkamperen

Niets leuker dan slapen in de vrije natuur, maar het wordt nog leuker met degelijk materiaal. Afhankelijk van de hardheid van de ondergrond heb je een schuimmatje of een zelfopblazend matje nodig en een slaapzak. Een slaapzak kies je niet alleen op basis van de maat - kind of volwassene - maar ook van de thermische isolatie. Je hebt immers een warmere slaapzak nodig als je op hoogte kampeert dan als je op zeeniveau blijft. Om je 's nachts te beschermen tegen regen en vocht, kan je een waterdichte slaapzakhoes kiezen of een speciale trekkingtent. Die tenten zijn licht, snel op te zetten en nemen weinig plaats in. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de bivaktenten van Quechua.


Koken op trekking

Om te koken op trekking bestaat er een gamma kooktoestelletjes die weinig plaats innemen. DECATHLON raadt je aan om een compact kooktoestel te kiezen voor een optimale stabiliteit. Je kan er een kookpot op zetten en zo je eten klaarmaken.


Waar kan je wildkamperen?

Het is niet makkelijk om te weten waar je 's nachts je tent mag opslaan. Wildkamperen is op heel wat plaatsen verboden: in de buurt van historische monumenten, van stedelijk gebied of aan zee bijvoorbeeld. In sommige nationale parken mag het wel. Elke gemeente beslist zelf of ze wildkamperen toestaat of niet en in welke mate. Informeer je dus goed tijdens de voorbereiding van je kampeertocht.