Draagzakken trekking

Draagzakken - kinderdragers voor trekking

Hulp bij je keuze
Hoe draag je je kind tijdens een trektocht?
a11y.skip-categories a11y.skip-categories
a11y.skip-filters
Filters
Filter op prijs
4.6/5 Op basis van 73 Beoordelingen in de winkels en online

Je familie breidt uit, maar voor jou is er geen sprake van om je uitstapjes in de vrije natuur op te geven... Dat hoeft ook niet, maar je zal je tochten toch wat moeten aanpassen aan je jongste telg, en zelfs als je kleintje kan stappen zal het vanaf de leeftijd van 3 of 4 nog altijd niet meer dan 1 of 2 km/u afleggen. Kortom, wil je het tempo erin houden, dan moet je je kind dragen.


Maar een kinderdrager, hoe werkt dat?

Een rigide drager: dit is wat de meeste gezinstrekkers gebruiken. Het grote voordeel: deze modellen houden het midden tussen een rugzak en een kinderdrager. Doorgaans bieden ze 10 tot 25 l opbergvolume en zijn ze voorzien van handige zakjes opzij of op de heupgordel. En om je kind te beschermen tegen de zon, zit er bovenaan een handig zonnedakje. De meeste types zijn uitgerust met een sokkel om ze stabiel neer te zetten op de grond en gemakkelijker te kunnen inladen. En in tegenstelling tot draagdoeken en -zakken wordt de rug van de drager en je baby zelf beter 'verlucht' omdat er geen contact is. Anderzijds is je kind wel sterker blootgesteld aan het weer.


Wat is een geschikte leeftijd om mijn baby mee te nemen in een kinderdrager?

Zodra je kind 12 à 15 kg is - en doe daar gerust ook de 3 tot 3,5 kg van de lege rugzak bij - wordt het gewicht toch wat ondraaglijk.
Bovendien is dit type dragers niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 maanden, omdat ze hun hoofdje nog niet goed op kunnen houden en weg zouden kunnen zakken.
Tot slot is dit ook niet de beste keuze voor lange tochten. Je kind steunt immers op het kruis en bovendien is dit soort drager ook niet helemaal aangepast aan de fysiologie van je kind. Al kan je er wel apart voetsteunen en een hoofdsteun bij kopen, wat het comfort van je kleintje aanzienlijk verhoogt.

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken