Wandelrugzakken 10-40 liter

Wandelrugzakken 10 tot 40 liter

Hulp bij je keuze
Hoe kies je de juiste trekkingrugzak?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€5500
Power ID Rugzak
ADIDAS

Power ID Rugzak

Uitsluitend online verkocht
€2899 −21%
€2284
*De uitverkoop begint op 29/3/2023
€5099 −29%
€3570
*De uitverkoop begint op 29/3/2023
€2799 −20%
€2229
*De uitverkoop begint op 29/3/2023
€3200
Buzz rugzak PUMA
PUMA

Buzz rugzak PUMA

Uitsluitend online verkocht
€10499 −55%
€4655
*De uitverkoop begint op 29/3/2023
€4499 −30%
€3142
*De uitverkoop begint op 29/3/2023
€4899 −24%
€3705
*De uitverkoop begint op 29/3/2023
€3699 −29%
€2604
*De uitverkoop begint op 29/3/2023
€10099 −58%
€4150
*De uitverkoop begint op 29/3/2023
4.6/5 Op basis van 9918 Beoordelingen in de winkels en online

EEN AANGEPASTE RUGZAK VOOR OPTIMAAL WANDELPLEZIER, ZELFS OP LANGE AFSTANDEN


Het speelt geen rol of je op zoek bent naar een wandelrugzak voor trektochten in de natuur, een wandelrugzak voor bergbeklimmen of een wandelrugzak voor kinderen. Je rugzak moet altijd een ergonomische vorm hebben zodat drukpunten en wrijving geen kans krijgen. Alleen dan zal je nieuwe wandelrugzak perfect met je meebewegen. Door je nieuwe wandelrugzak juist klaar te maken, trek je met plezier door de natuur en ga je geen enkele uitdaging uit de weg.


WANDELRUGZAKKEN VOOR DE NATUUR, DE BERGEN EN TREKTOCHTEN VAN EEN DAG


Het aanbod aan wandelrugzakken is zeer gevarieerd. Er bestaan rugzakken voor mannen, vrouwen en kinderen. Wandelrugzakken zijn overigens verkrijgbaar in verschillende maten. U kunt kiezen uit trekkingrugzakken, wandelrugzakken, rugzakken voor trektochten van één dag en rugzakken voor bergwandelen. Er is altijd een aangepaste rugzak voor de tocht die je wilt ondernemen.


WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ DE AANKOOP VAN EEN WANDELRUGZAK?


De juiste uitrusting is essentieel voor een geslaagde wandeltocht. Na het kiezen van de juiste wandelschoenen, moet je beginnen na te denken over de keuze van jouw trekrugzak. Een goede trekrugzak is niet alleen stevig, maar is ook bestand tegen scheuren. Het is duidelijk dat een trekrugzak van waterafstotend materiaal de standaard keuze is en de meeste rugzakken zijn ook van een dergelijk materiaal gemaakt.


Het gewicht van een trekrugzak moet relatief laag zijn, zodat je niet moe wordt na een paar meter wandelen. De pasvorm van je nieuwe rugzak speelt ook een doorslaggevende rol voor het draaggemak.


Verstelbaarheid

Het draagcomfort van je nieuwe trekrugzak hangt hoofdzakelijk af van de rughoogte. Met de juiste rughoogte kan de tas zich namelijk aanpassen aan je eigen lichaamsvorm. Dat vermindert vervolgens het gewicht op je schouders. Om de ideale rughoogte te bepalen, moet je de nieuwe rugzak eerst helemaal vullen alvorens hem aan te doen. De schouderriemen moeten zo afgesteld worden dat er idealiter een hoek van 45 tot 50 ontstaat tussen de schouder en het ruggedeelte van de zak. Om zeker te zijn van de juiste maat kan je een vriend vragen om je hiermee te helpen.


De maat

Kies een volume dat aangepast is aan jouw persoonlijke behoeften. Maak je een dagwandeling in de bossen en velden of maak je een langere tocht met overnachting? Het volume van je uitrusting verschilt wel degelijk. Experten raden over het algemeen voor een dagtocht een trekkingrugzak aan met een inhoud van 20 tot 25 liter. Als je met het hele gezin reist, moet je rugzak een inhoud van minstens 35 liter hebben. Er zijn ook kleine wandelrugzakjes voor kinderen zodat ze hun eigen spulletjes kunnen meenemen. Wanneer ze dat net zoals de "grote mensen" mogen doen, komt dat hun sociale vaardigheden ten goede. Bovendien vinden ze het ook leuk!


De heupvleugels

Een gewatteerde gordel is een zegen voor alle wandelaars. De kussentjes aan de "heupvleugels" maken het wandelen een stuk gemakkelijker en aangenamer. Dat komt omdat ze het gewicht gelijkmatig verdelen en zo de wandelaar een optimaal draagcomfort bieden De gordel moet altijd goed tegen je lichaam aangetrokken worden. Onze rugzakken van Quechua zijn voorzien van een heupgordel die de bewegingen van je lichaam tijdens het wandelen volgt. Zo wordt het voor jou nog comfortabeler. Bovendien hebben de meeste van onze wandelrugzakken een goede ventilatie die warmte en transpiratie tot het maximum reguleert.


WANDELRUGZAKKEN: HET ZIT 'M IN DE DETAILS


Hou je ervan om in de lente onder de eerste zonnestralen te genieten van uitdagende via ferrata-routes in de bergen? Hou je ervan om in de zomer lokale paden te verkennen? Ben je er als een van de eersten bij om in de vroege ochtend van de herfst door de nevelige bossen en weiden te wandelen? Hou je van ongerepte paden en sneeuw in de winter? In dat geval ben je een fervent wandelaar die een goede wandelrugzak met praktische eigenschappen verdient.


Het opbergvak in het rugzakdeksel: een onmisbaar element

Het dekselvak is een must voor elke rugzak! Hier kan je alles in kwijt wat je graag bij de hand wil houden zonder dat je de hele rugzak binnenstebuiten moet keren. Sleutels, portefeuille of kleine snacks: verschillende items krijgen hun eigen plaats in dit compartiment.


Meer dan praktisch: zijvakken

Waar steek je je hoofdband, zonnebril of waterfles? In de zijvakken, natuurlijk! Deze zijn overzichtelijk gerangschikt en makkelijk bereikbaar, zelfs wanneer je je tas op je rug hebt. Met de extra bevestigingsmogelijkheden zoals gespen of lussen kan je schoenen, klimtouwen en nog veel meer accessoires op een compacte manier meenemen.

VOOR EEN CORRECTE BELADING VAN JE RUGZAK


Ongeacht of het gaat om een rugzak voor trekking in de natuur, een wandeling in de bergen of voor kinderen, zonder de juiste afstelling wordt het dragen ervan al snel pijnlijk. Eerst en vooral dien je de rughoogte aan te passen. Stel vervolgens de schouderriemen zo af dat ze boven het hoogste punt van je schouder uitkomen. Leun nu voorover tot de heupgordel in het midden van de bovenrand van uw bekken zit en trek hem aan. Als je alles correct hebt gedaan, ben je helemaal klaar om volop van je tocht te genieten. Vergeet niet om je wandelrugzak af en te af te stellen terwijl je aan het wandelen bent.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken