Schoenen

Voetbalschoenen

Hulp bij je keuze
Hoe kies ik mijn voetbalschoenen?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€1000
€2237
€16342
€15000
€11000
€11000
€14000
BEST BEOORDEELD
€1000
€10000/L
NIEUWE COLLECTIE
€3500
Vanaf
€13794
4.4/5 Op basis van 2484 Beoordelingen in de winkels en online

De beste voetbalschoenen voor elke speler


Voetbal je op een natuurlijk grasveld, op kunstgras of wissel je tussen deze twee type voetbalvelden? Bij Decathlon kan je voetbalschoenen kopen voor elke ondergrond, elk soort spel en alle weersomstandigheden. We geven je meer uitleg! Speel je 11 tegen 11 op kunstgras of natuurlijk gras, dan kan je voetbalschoenen kiezen met plastic of rubberen noppen. Wordt het gras vaak besproeid of speel je in periodes van regenweer met natte en modderige velden? Dan kan je ijzeren noppen kopen of een combinatie van ijzer en plastic noppen. Ook voor vijf tegen vijf, straatvoetbal en zaalvoetbal of minivoetbal hebben we geschikte voetbalschoenen. Je kan onze voetbalschoenen kopen in maten voor volwassenen (heren en dames) of in maten voor kinderen, de voetbalschoenen voor kinderen van Kipsta zijn bovendien speciaal ontworpen en aangepast naar de morfologie van een kindervoet. Een kind is namelijk geen voetballer in miniatuurversie!


Voetbalschoenen voor heren, dames en kinderen


Om je doelen te bereiken op het voetbalveld heb je voetbalschoenen nodig in kwalitatieve materialen, van de bekleding tot de noppen. Je krijgt pas het nodige balgevoel en comfort als je ook de juiste voetbalschoenen draagt, of je nu op natuurlijk gras of op kunstgras speelt. Daarom ontwikkelen en bieden we bij Decathlon voetbalschoenen aan voor herenvoetbal, damesvoetbal of jeugdvoetbal. Man, vrouw of kind, iedereen moet kunnen voetballen met het juiste materiaal. We helpen je een goed paar voetbalschoenen uitkiezen!


Wat is het verschil tussen FG, SG, AG, MG, HG of TF voetbalschoenen?


Voetbalschoenen zijn aangepast aan het voetbalveld waarop je speelt. De onderzool en noppen krijgen daarbij een specifieke benaming zodat je altijd het geschikte noppenprofiel kan kiezen per type veld of weersomstandigheden.

 • FG: Firm Ground voetbalschoenen. Deze bestaan uit een onderzool met plastic of rubberen noppen en werken het best op vaste ondergrond, dus een droog natuurlijk grasveld of lichtjes natgeregend voetbalveld. FG voetbalschoenen zijn polyvalent en geven voldoende grip op de meest voorkomende voetbalvelden. Zeer geschikt dus voor voetballers die maar één paar voetbalschoenen gebruiken.
 • SG: Soft Ground voetbalschoenen. Deze bestaan uit een onderzool met ijzeren noppen die je kunt losdraaien en werken het best op een goed natte of modderige ondergrond. Het is belangrijk om veel grip te hebben op een voetbalveld, zeker die eerste meters, denk maar aan een keeper die uitkomt of een aanvaller die richting doel stormt. Uitglijden is geen optie, daarom is een paar SG of soft ground voetbalschoenen met ijzeren noppen geen overbodige luxe op de Belgische voetbalvelden.
 • AG: Artificial Ground voetbalschoenen. Deze bestaan uit een onderzool speciaal ontworpen om op kunstgras te voetballen dankzij de brede, korte noppen. Die zorgen voor een goede verdeling van het lichaamsgewicht en bieden je dus heel wat bewegingsvrijheid. Belangrijk ook om blessures te voorkomen.
 • MG: Multi Ground voetbalschoenen. Deze bestaan uit een polyvalente onderzool geschikt voor zowel een natuurlijk grasveld als een modern kunstgrasveld.
 • HG of TF:Hard Ground of Turf Ground voetbalschoenen. Deze bestaan uit een veelvoud aan heel korte plastic/rubberen nopjes. Ze zijn ideaal om op turf ondergrond te spelen, heel kort kunstgras, op tarmak (straatvoetbal) en uiteraard vooral gekend als de ideale voetbalschoen om op een bevroren voetbalveld te spelen.
 • FG en SG combinerenTegenwoordig kun je ook een combinatie van FG en SG voetbalschoenen kopen, dus een onderzool met zowel plastic noppen als ijzeren noppen. Best of both worlds.


Voetbalschoenen met hoekige noppen of ronde noppen?


Als je FG (Firm Ground) voetbalschoenen gaat kiezen, heb je vaak de keuze tussen hoekige noppen (Kipsta, Adidas, Puma) of klassieke ronde noppen die je vaak ziet bij een Copa Mundial of Kaiser 5 van Adidas, maar ook bij enkele Kipsta voetbalschoenen. Hoekige noppen geven een uitzonderlijke grip bij versnellingen, zeker bij de afzet en de eerste meters. Ze kunnen cruciaal zijn voor een aanvaller of vleugelspeler om het verschil te maken, maar ook voor een keeper om zeker niet uit te glijden. Ronde noppen geven meer comfort en zijn ideaal voor spelers die vaak draaibewegingen maken, denk maar aan een spelverdeler op het middenveld of centraal achterin. Ronde noppen zijn ook ideaal voor blessuregevoelige speler omdat de draaibewegingen en de knie beter ondersteund worden dan bij hoekige noppen. Bij sommige voetbalschoenen vind je ook een combinatie aan hoekige en ronde noppen, het beste van beide technologieën dus.

Waar moet je op letten bij het kopen van voetbalschoenen?


Wij hebben enkele tips verzameld waarmee je rekening kunt houden als je voetbalschoenen gaat kopen:

 • Welke maat van voetbalschoenen? Voor voetbalschoenen raden we je aan om vanuit je normale voetmaat te vertrekken of - en dit gebeurt vaak - een maatje groter te nemen. Voetbalschoenen zijn namelijk heel nauw gemaakt omdat ze dicht bij je voet moeten aansluiten voor het balgevoel. Als je iets voelt knellen of irriteren, moet je een ander paar uitproberen. Je schoenen mogen niet knellen, zeker niet rond je achillespees of je enkel. En dat moet je direct voelen bij het passen. Onthoud dat je voet wat opzwelt bij het sporten en dus wat meer plaats nodig zal hebben (een lederen schoen vormt zich beter naar je voet). Zorg ook dat je wat plaats hebt tussen je dikke teen en de tip van je voetbalschoen om blauwe nagels te voorkomen. Onze verkopers in de winkel helpen je graag om de juiste maat te vinden. Denk bij kinderen aan hun snel groeiende voetjes om een maand later niet meteen een nieuw paar voetbalschoenen te moeten kopen.
 • Op welk terrein speel je (het meest)? Speel je op natuurlijke voetbalvelden of op kunstgras? Staat het voetbalveld vaak onder water of wordt eerder een droge akker? Het zijn belangrijke vragen die je je moet stellen wanneer je voetbalschoenen kiest, omdat je de noppen moet kiezen: plastic noppen of ijzer, ronde noppen of hoekige? Multi’s of een mix?
 • Uit welk materiaal zijn de schoenen gemaakt?Een lederen voetbalschoen is een tijdloze klassieker. Die zit comfortabel, is heel soepel en voorkomt dat je voeten te snel gaan zweten. Leder kan trouwens heel wat schokken opvangen. Het past zich aan je voet aan nadat je de voetbalschoenen enkele keren hebt gedragen.
  Synthetische voetbalschoenen zijn bijzonder licht en geven, dankzij hun dun oppervlak, meer balgevoel. Ze zijn veel weerbestendiger dan lederen schoenen en zijn makkelijk schoon te maken.
 • Welk type speler ben je en wat vind je belangrijk? Ben je een aanvaller die sneller is dan zijn schaduw of een vinnige vleugelspeler? Een controlerende middenvelder of een robuuste verdediger? En wat heb je nodig als keeper? Het is belangrijk om te bepalen welk type speler je bent om daarop gebaseerd de gepaste schoen en noppenprofiel te kiezen.
 • Hoe zien de schoenen eruit?We kunnen er niet onderuit, voetbalschoenen zijn modeartikelen. Sommige profvoetballers veranderen net zo vaak van schoenen als ze wedstrijden spelen, en de merken spelen hier gretig op in door vaak nieuwe en gedurfde modellen uit te brengen. De esthetiek van een voetbalschoen is belangrijk. Je moet jezelf op het veld zien staan met je (nieuwe) schoen, het is bijna liefde op het eerste gezicht. Mooie schoenen kunnen je zelfvertrouwen boosten, en dat zal je spel ten goede komen.

Maar hoe kies je nu je voetbalschoenen? We geven je meer uitleg in dit artikel. Om het je nog makkelijker te maken, hebben we een top 10 lijstje gemaakt van de beste voetbalschoenen bij Decathlon. Een voetbalschoen voor kinderen kiezen is trouwens niet hetzelfde als voor volwassenen, hier krijg je meer tips om voetbalschoenen voor kinderen te kiezen.

Hoe weet ik of mijn voetbalschoen goed zit?


Voetbalschoenen moeten comfortabel zitten vanaf het eerste moment. Het heeft geen zin om te zeggen dat ze zich wel naar je voet gaan schikken of soepeler zullen worden. Leder is wel vrij soepel en past zich aan je voet aan nadat je de schoenen enkele keren gedragen hebt. Kunststof modellen gaan dat niet doen. Zodra er iets knelt of irriteert, moet je een andere keuze maken. Je schoenen mogen niet knellen, zeker niet rond je achillespees en je enkel. Let er ook op dat je grote teen de voorkant van je schoen niet raakt. Loop er eens mee rond en neem er een bal bij om het balgevoel te testen. Onthoud dat je voet wat opzwelt bij het intensief sporten en dus wat meer plaats nodig zal hebben. Kindervoetjes kunnen ook snel groeien, houd daar ook rekening mee.

De nieuwste voetbalschoenen vind je bij Decathlon


Onze partnerships met Adidas en Puma stellen ons in staat om de nieuwste voetbalschoenen van deze twee topmerken in het voetbal aan te bieden aan de meest fairplay prijzen. Maar we zouden Decathlon niet zijn als we niet ons eigen passiemerk hadden ontwikkeld (Kipsta) waarbij voetballiefhebbers nog meer keuze hebben tussen innovatieve en toegankelijke voetbalschoenen aan de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Welke voetbalschoenen gaan het langst mee?


Een lederen voetbalschoen is een tijdloze klassieker. Die zit comfortabel en voorkomt dat je voeten te snel gaan zweten. Leder kan trouwens heel wat schokken opvangen.Synthetische voetbalschoenen zijn bijzonder licht en geven, dankzij hun dun oppervlak, meer balgevoel. Ze zijn veel weerbestendiger dan lederen schoenen en zijn makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Zonder voldoende onderhoud gaan voetbalschoenen uit kunststof het langste mee, maar als je lederen voetbalschoenen bezit die je telkens kuist en geregeld insmeert met ledervet, dan zullen je leren modellen langer meegaan. Als je intensief voetbalt, meerdere keren per week tussen trainingen en wedstrijden door, zullen je voetbalschoenen het waarschijnlijk geen volledig seizoen volhouden. Dat kan leuk zijn voor voetballiefhebbers die graag eens van model of kleur veranderen, maar is niet altijd fijn voor de portemonnee. Als je een intensieve voetballer bent, heb je vaak meerdere modellen nodig waarin je wisselt afhankelijk van het terrein of de weersomstandigheden. En als je het graag bij eenzelfde paar houdt, zo lang mogelijk, kan je voor de meer duurzame voetbalschoenen kiezen zoals de Traxium van Kipsta voor volwassenen, met 10 jaar garantie op het loskomen van de zool, één van de grootste problemen van voetbalschoenen.

Hoe moet je voetbalschoenen wassen / onderhouden?


Hierbij maken we een onderscheid tussen voetbalschoenen uit kunststof of uit leer. Kunststof voetbalschoenen vragen weinig onderhoud, doch is het belangrijk dat je ze poetst na gebruik om ze langer te laten meegaan. Leren voetbalschoenen vragen wel een specifiek onderhoud. Na het periodiek wassen van je schoenen, ga je ze best ook invetten met ledervet om het leer te voeden en uitdroging en barsten te voorkomen. Op die manier zorg je ervoor dat je leren voetbalschoenen véél langer meegaan dan kunststof modellen of leren modellen die niet worden onderhouden. Lees hier meer over hoe je je voetbalschoenen kunt wassen, kuisen en onderhouden. Om te voorkomen dat je voetbalschoenen gaan stinken, zet je ze best na elk gebruik in de open lucht te drogen, liefst wat met krantenpapier in de schoen om vocht sneller te absorberen. Je kunt ook kattenbakvulling gebruiken: kattenbakvulling absorbeert niet alleen vocht, maar neutraliseert ook geurtjes in de schoenen. Steek wat kattenbakvulling in een sok en leg die gedurende ongeveer 12 uur in de voetbalschoenen. Daarna is de geur verdwenen. Schoendeodorants zijn ook doeltreffend tegen geurtjes in voetbalschoenen. Bij Decathlon kan je artikelen kopen voor het onderhoud van je voetbalschoenen.

Wat is de beste voetbalschoen?


Dat is een beetje kiezen tussen Messi en Ronaldo, Haaland of Mbappe of voor de oudere onder ons Pelé en Maradona. Je moet zelf je mening vormen door verschillende modellen en voetbalmerken uit te proberen. Dankzij de toegankelijke prijzen van Decathlon is dat net iets makkelijker. Men zegt dat de perfecte voetbalschoen niet bestaat, maar je kan er wel dichtbij komen. Een tip die we kunnen geven is om tussen je plastic noppen, ijzeren noppen, zaalvoetbalschoenen, turfvoetbalschoenen te wisselen van merken of modellen zoals Predator en Copa van Adidas, Ultra en Future van Puma, Viralto, CLR en Traxium van Kipsta, etc.

Voetbalschoenen van Adidas, Puma of Kipsta kopen bij Decathlon


Bij Decathlon kun je de nieuwste voetbalschoenen van wereldmerken als Adidas en Puma kopen. Kipsta, het voetbalmerk van Decathlon, biedt nog veel meer modellen aan voor zowel heren, dames als kinderen, in verschillende vormen, kleuren en met de nieuwste technologieën, altijd aan een fairplay prijs. Kipsta levert bovendien de officiële wedstrijdbal in het Belgische profvoetbal en je ziet ook steeds meer Kipsta-voetbalschoenen (de versies verkocht in onze winkels) aan de voeten van profvoetballers in België, Frankrijk en zelfs op het hoogste internationale toneel: de Europese profcompetities.

Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken