Volleybalschoechoenen

Volleybalschoechoenen
Filters
Terug naar paginalijst
Ingedeeld naar
HOOGTE VAN DE SCHOEN
SPORTIEF NIVEAU
Maat
kies volgens
Ingedeeld naar
Merk
Prijs
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€2499
Kipsta

Volleybalschoenen volwassenen V100 wit

(9)
BEST BEOORDEELD
€6499
Asics

Volleybalschoenen Gel Spike voor dames blauw

(2)
15 Producten
4.5/5 Op basis van 145 Beoordelingen in de winkels en online
Waar moet ik op letten bij het aankopen van mijn volleybal en beachvolleybal uitrusting?

​Wannes, één van onze medewerkers en actief volleyballer en beachvolleyballer geeft raad!  

Ik speel al 16 jaar volleybal en beachvolleybal en heb dus geleerd wat de essentiële zaken zijn om volop te kunnen genieten van deze prachtige sporten.

 
 • Onmisbaar is uiteraard de juiste volleybal of beachvolleybal!
  Voor beachvolleybal heb je een andere bal nodig dan voor indoor volleybal. Een beachvolleybal is iets beter bestand tegen het weer, een klein beetje groter en gemaakt uit een iets zachter materiaal dan een indoor volleybal. Om te beachvolleyballen verkies ik de officiële Mikasa bal. Voor een scherpere prijs vind je bij Kipsta echter een beachvolleybal, nl.de Kipsta sandiya die perfect aangepast is voor beachvolleybal en leuk speelt. De maat van de bal is voor alle leeftijden en disciplines hetzelfde. al hebben we voor de allerkleinsten wel ballen die zeer zacht zijn en minder wegen dan de standaard volleybal. Vind hier al onze volleyballen en beachvolleyballen
 • Vergeet je kledij en kniebescherming niet.
  Volleybal is een sport waarbij je lichaam op een zeer korte tijd in quasi elke houding, richting en hoogte zou moeten kunnen verplaatsen. De volleybalkledij die je draagt zou je bewegingen dus niet mogen afremmen. Knielappen beschermen je tegen schaafwonden die je kan oplopen tijdens het uitvoeren van je verdedigingstechniek, voor beachvolleybal zijn deze dus overbodig. Ikzelf draag ze graag omdat ik me dan niet geremd voel om door te gaan in verdediging. Je zal merken dat er in elk team wel een paar spelers zijn die geen kniebescherming dragen, heel vaak zijn dit middenspelers die slechts één positie in de verdediging staan.

   


  Welke volleybalschoenen kiezen?
  Er zijn veel verschillen tussen volleybalschoenen , wat niet zo vreemd is als je kijkt naar de verschillende posities op het veld. Een libero moet bijvoorbeeld minder springen dan een middenman (maar meer verdedigen) en zal dan vaak ook een andere schoen nodig hebben. Standaard heb je best een schoen met een goede demping waarbij je goed kan verplaatsen in alle richtingen. Een loopschoen is dus geen goede keuze om te volleyballen (omdat deze gemaakt is om in één richting te gaan). De meeste courante merken op gebied van volleybalschoenen zijn Asics  en Mizuno . Je vindt in ons gamma zowel schoenen voor mannen, vrouwen als kinderen.

  Hopelijk tot ziens in Decathlon

  Wannes Cornelis,
  webmarketeer teamsport decathlon België


  * * *