Tenten

Ga je trekken?

Slaapzakken, trekkingtenten, luchtmatrassen, zaklampen, kooktoestellen… Comfortabel wandelen start met lichte en compacte producten.

Ontdek nu
Tenten
Filters
Terug naar paginalijst
Filteren op AANTAL PERSONEN
Filteren op TYPE MONTAGE
Filteren op Prijscategorie
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€2000
Quechua

Kampeertent Arpenaz | 2 personen

(261)
BEST BEOORDEELD
€4000
Quechua

Schuiltentje voor trekking XL Fresh waterdicht

(10)
ONZE BESTSELLERS
€500
Quechua

Tentharingen: staal, 18 cm (x10)

(81)
96 Producten
Prijs stijgend
 • Prijs stijgend
 • Prijs dalend
 • Kortingspercentage (dalend)
 • Populariteit
Geen enkele van deze producten is beschikbaar in Mijn winkel (Winkel veranderen)
  4.0/5 Op basis van 3940 Beoordelingen in de winkels en online

  Wat is wildkamperen?

  Wildkamperen is niet hetzelfde als kamperen. Het betekent dat je je tent voor korte duur opslaat op een plek in de natuur zonder voorzieningen. Wil je ver van de bewoonde wereld gaan trekken zonder te overnachten in hutten of gîtes, dan is dit de ideale oplossing voor jou. Voor een wildkampeertocht heb je wel een minimum aan uitrusting nodig die zo weinig mogelijk plaats inneemt. DECATHLON maakte voor jou een handige checklist.


  Tent en slaapmateriaal voor wildkamperen

  Niets leuker dan slapen in de vrije natuur, maar het wordt nog leuker met degelijk materiaal. Afhankelijk van de hardheid van de ondergrond heb je een schuimmatje of een zelfopblazend matje nodig en een slaapzak. Een slaapzak kies je niet alleen op basis van de maat - kind of volwassene - maar ook van de thermische isolatie. Je hebt immers een warmere slaapzak nodig als je op hoogte kampeert dan als je op zeeniveau blijft. Om je 's nachts te beschermen tegen regen en vocht, kan je een waterdichte slaapzakhoes kiezen of een speciale trekkingtent. Die tenten zijn licht, snel op te zetten en nemen weinig plaats in. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de bivaktenten van Quechua.


  Koken op trekking

  Om te koken op trekking bestaat er een gamma kooktoestelletjes die weinig plaats innemen. DECATHLON raadt je aan om een compact kooktoestel te kiezen voor een optimale stabiliteit. Je kan er een kookpot op zetten en zo je eten klaarmaken.


  Waar kan je wildkamperen?

  Het is niet makkelijk om te weten waar je 's nachts je tent mag opslaan. Wildkamperen is op heel wat plaatsen verboden: in de buurt van historische monumenten, van stedelijk gebied of aan zee bijvoorbeeld. In sommige nationale parken mag het wel. Elke gemeente beslist zelf of ze wildkamperen toestaat of niet en in welke mate. Informeer je dus goed tijdens de voorbereiding van je kampeertocht.

  laat ze kiezen en schenk sport

  GEEF EEN E-GIFT CARD CADEAU