Kaarten en GPS voor wandelen

Kaarten en GPS voor wandelen
Terug naar paginalijst
Ingedeeld naar
Type
Geslacht
kies volgens
Ingedeeld naar
Maat
Merk
Prijs
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€499
Geonaute

Kompas C100

BEST BEOORDEELD
€1999
Geonaute

Peilkompas C 500

(5)
20 Producten
3.0/5 Op basis van 5 Beoordelingen in de winkels en online

Nooit meer de weg kwijt met een kompas

Ga je graag alleen op avontuur, maak je een trektocht met vrienden of zijn oriëntatietochten meer jouw ding? Eén accessoire heb je altijd nodig: een kompas. Het neemt niet veel plaats in en wijst je altijd de goede richting.


Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een kompas?

Een kompas wijst de vier hoofdwindrichtingen aan, waar je je ook bevindt. Zo kan je je dus beter oriënteren en uitzoeken welke weg je moet volgen. Elk kompas werkt op dezelfde manier, maar er zijn wel verschillen. Zo hebben niet alle kompassen een plaatje: een plaatkompas is heel handig als je een topografische kaart gebruikt. Met de plaat kan je de afstand meten op de kaart met behulp van een schaalverdeling op de transparante bodem van de plaat.


Een kompas voor elk gebruik

Precisie is altijd belangrijk. Daarnaast zijn er nog modellen voor specifieke behoeften. Zo zijn spiegelkompassen nog preciezer en ideaal om te "schieten". Voor fervente trekkers en voor bergtochten is een kompas met een lus of met een ophangsysteem interessant. Gebruik je vaak je kompas, dan kies je best voor een schokbestendig kompas en/of een kompas met een beschermend omhulsel.