Schoenen dames

Nordic walking schoenen dames

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
4.5/5 Op basis van 576 Beoordelingen in de winkels en online

NORDIC WALKING MET EEN VROUWELIJKE TOUCH

Nordic walking is sportiever dan gewoon wandelen en doe je met 'alternerende passen' waarbij de natuurlijke zwaaibeweging van de armen wordt benadrukt door het gebruik van twee stokken. Het lichaam wordt vooruit gestuwd door de armzwaai naar achteren, met behulp van de stok; de benen dienen alleen om je evenwicht te bewaren. Daarom moet je bij nordic walking grotere passen zetten dan bij normaal wandelen, om met evenveel beenbewegingen sneller te vorderen. Deze wandelvorm is zachter dan je zo op het eerste zicht zou denken, maar toch gebruik je 80% van de spieren in je lichaam, wordt de hart- en longwerking gestimuleerd en verbetert de zuurstoftoevoer naar de hersenen. Iedere vrouw die deze sport in goede omstandigheden wil beoefenen heeft een kwalitatieve, specifieke uitrusting nodig: goede stokken voor nordic walking en de juiste schoenen.


NORDIC WALKING SCHOENEN SPECIFIEK VOOR VROUWEN

Een goede nordic walking schoen is in de eerste plaats een schoen die is aangepast aan de verschillende ondergronden waarover je stapt (zandpaden, keitjes, straatstenen, asfalt). Om aan dat criterium te voldoen moet hij de voet goed stabiliseren en beschermen en vooral demping bieden. Kwalitatieve schoenen dempen de schokken van het contact van de voet/hiel met de grond. Ook de buigzaamheid van de schoen is uiterst belangrijk. De zool moet buigen aan de voorvoet en in die fase mogen je tenen niet bekneld raken. Decathlon biedt wandelaarsters, of toekomstige wandelaarsters, specifieke schoenen voor nordic walking die een optimaal comfort bieden.


DE KNOWHOW VAN DECATHLON IN NORDIC WALKING SCHOENEN

Decathlon ontwikkelde schoenen die geschikt zijn voor elk sportief niveau. Alle modellen zijn optimaal buigzaam en bieden een reële demping dankzij een binnenzool in EVA. De grip wordt gegarandeerd door een profiel van 4 mm en de transpiratie wordt goed afgevoerd dankzij mesh in het bovenwerk.

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken