Stokken

Nordic walking stokken

Skip categories Skip categories
BEST BEOORDEELD
€9900 −30%
€6900
*Van 29/11/2022 en zolang de voorraad strekt
€7217
Sticks Leki Passion
Sticks Leki Passion
LEKI

Sticks Leki Passion

Uitsluitend online verkocht
€7217
Sticks Leki Passion
Sticks Leki Passion
LEKI

Sticks Leki Passion

Uitsluitend online verkocht
€500
€250/unit
€1500
4/5 Op basis van 1384 Beoordelingen in de winkels en online

NORDIC WALKING STOKKEN: DE DINGEN WAAR JE OP MOET LETTEN

Vaste of telescopische stok, handlus, materiaal, prijs ... Hoe weet je nu wat het beste is? Om je keuze te vergemakkelijken en vergissingen te voorkomen, lees je hier op welke criteria je moet letten.


  • De lengte: stokken voor nordic walking moeten verplicht aangepast zijn aan je lichaamslengte. Als ze te lang zijn, raken ze te hard de grond waardoor een onaangename schok naar je schouders gaat en je ook de doppen beschadigt. Als ze te kort zijn, ben je geneigd voorovergebogen te lopen en dat is slecht voor je rug, bovendien kom je minder makkelijk vooruit. Voor de juiste lengte vermenigvuldig je jouw lichaamslengte met 0,68 en rond je af op 5 cm. Voor wie niet van rekenen houdt, is er nog een andere methode om te weten of de lengte goed is. Hiervoor zet je de twee voeten naast elkaar en plant je de stokken voor je op de grond. Als de hoek van je boven- en onderarm iets groter is dan 90° hebben de stokken de goede lengte.

  • Vast of aanpasbaar: vaste stokken zijn vaak lichter en produceren weinig of geen trillingen. Als je liever voor praktisch kiest (compact op te bergen, makkelijk mee te nemen, te gebruiken door verschillende personen), zijn stokken waarvan je de lengte kan aanpassen interessanter. Omdat die echter meestal bestaan uit drie delen en twee verstelpunten, hebben ze de neiging om meer te trillen dan de andere, ook al wordt dat probleem sterk beperkt bij de kwalitatieve modellen in carbon.

  • De polslus is eveneens een belangrijk element. De polslus, ook handlus of strap genoemd, moet vast om je pols zitten en de duim doorlaten, en moet gemakkelijk los te maken zijn om voorwerpen te kunnen hanteren. De greep moet comfortabel aanvoelen, zelfs als je hard transpireert.

  • Het materiaal: carbon is het beste. Puristen zweren bij 100% carbon, maar composietmaterialen als glasvezel of een mix van de twee zijn ook prima en volgens sommige specialisten in de sport zelfs nog beter. Blijft het feit dat carbon ervoor zorgt dat de stok stevig en tegelijk licht en dynamisch is. Hoe hoger het carbonpercentage, hoe steviger de stok.

  • De grepen: het soort bekleding van de grepen kan belangrijk zijn voor jou. Hard of zacht materiaal. Kurk, rubber of harde kunststof. Eenvoudig of ergonomisch model. Welke vorm en welke materialen het comfortabelst aanvoelen is heel persoonlijk, ieder kiest volgens eigen smaak en wensen.

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken