Dekuitrusting en accessoires

Dekuitrusting en accessoires
Filters
Terug naar paginalijst
Ingedeeld naar
Type
kies volgens
Ingedeeld naar
Maat
Merk
Prijs
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€6,99 -30%
€489
Tribord

Lijn Light Color voor boot 5 mm x 10 m oranje

BEST BEOORDEELD
€999
Plastimo

Parapluanker 1,3kg voor kleine boot / kajak

(2)
55 Producten
4.5/5 Op basis van 18 Beoordelingen in de winkels en online

Zeilen moet je voorbereiden

Wanneer je met je catamaran of zwaardboot de open zee optrekt, is het belangrijk dat je goed bent uitgerust zodat je volop kunt genieten. Denk aan je veiligheid op je catamaran door bepaalde onmisbare accessoires mee te nemen zoals vuurpijlen, touwen of harnassen.


Veiligheidsuitrusting

Controleer of er vuurpijlen aanwezig zijn op je boot, zodat je overdag of 's nachts steeds een signaal kunt uitsturen wanneer je je op open zee in moeilijkheden bevindt. Zorg ook dat je weet hoe je de vuurpijl moet gebruiken. In een noodgeval zal het immers te laat zijn om de gebruiksaanwijzing te lezen. In geval van moeilijkheden op zee is een voldoende lang touw voor je boot onontbeerlijk. Met dit touw kan een andere boot je namelijk voorttrekken of kun je ergens aanmeren.


Voorkom dat je in de zee valt

Om te voorkomen dat je bij zwaar weer in zee valt - het grootste risico bij catamaranzeilen - draag je het beste een Decathlon-trapezeharnas en een lifeline zodat je met veilig aan je catamaran vasthangt. Je maakt je veiligheidsharnas vast aan de lifeline, kijkt na of de bevestiging stevig is en vervolgens bevestig je jouw lifeline aan die van je catamaran. Deze tweede lifeline loopt om de hele boot heen, zodat je je van het dek naar het roer kunt verplaatsen en jouw lifeline over die van je catamaran schuift. Zo kun je niet uit je boot vallen en kun je alle manoeuvres onbezorgd uitvoeren.