Schoenen

Schoenen jongens, sportschoenen jongens

Hulp bij je keuze
Hoe kies je de juiste schoenmaat voor kinderen?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€600 −66%
€200
*Van 5/9/2022 en zolang de voorraad strekt
€1500 −73%
€400
*Van 19/5/2023 en zolang de voorraad strekt
€1995 −10%
€1795
*De uitverkoop begint op 13/4/2023 €13808/l
€1200 −33%
€800
*Van ‪20/5/2023‬ tot ‪18/6/2023‬
€2099 −38%
€1299
*Van ‪25/5/2023‬ tot ‪4/6/2023‬
4.5/5 Op basis van 82038 Beoordelingen in de winkels en online

Koop de juiste sportschoenen voor je zoon!


De schoenen moeten er uiteraard goed uit zien, maar ze moeten vooral ook bijzonder duurzaam zijn. Ze moeten ook een perfecte pasvorm hebben, voor maximaal comfort en ondersteuning en voor de gezondheid van de voet. De juiste sportschoenen zijn niet alleen van invloed op de sportprestaties van het kind. Het is ook van groot belang dat de kindervoet een goede steun en bescherming krijgt.


Elke schoen heeft zijn functie.

Niet alle schoenen zijn gelijk, vooral niet voor kinderen. Dit komt doordat de spieren en gewrichten, afhankelijk van de beoefende sport, niet op dezelfde manier worden belast en gebruikt. Het is dus belangrijk dat je kind de juiste schoenen draagt. Een lage kinderschoen die er sportief uit ziet, is niet noodzakelijk geschikt voor alle sporten. Een voetbalschoen heeft bijvoorbeeld andere functies te vervullen dan een paardrijd- of indoorschoen voor kinderen.

Bovendien mogen sportschoenen voor school- en zaalsporten geen donkere strepen op de gymzaalvloer achterlaten, ook niet tijdens snelle sprints en spannende wedstrijden. Ons ontwikkelingsteam in Frankrijk heeft rekening gehouden met deze bijzondere eis voor onze wandelschoenen, indoorsportschoenen, tennisschoenen en hardloopschoenen van onze huismerken Newfeel, Artengo, Tarmak en Kalenji. Zij hebben een speciale non-markingtechnologie ontwikkeld. Zo blijft de kleur van de zool... aan de zool hangen en niet aan de vloer! Of de zool nu licht of donker is, hij laat geen sporen na, gegarandeerd.

En hoe zit het dan met de andere grote merken die Decathlon verkoopt, zoals adidas, ASICS en Reebok? Controleer altijd de productbeschrijving om te zien of er non-markingtechnologie in is verwerkt.


De juiste maat sportschoenen voor kinderen

Wist je dat kindervoeten ongeveer 1 mm per maand groeien? Dat is tot twee maten per jaar. Dat kan zwaar wegen op het budget! Daarom richten we ons in ons assortiment op betaalbare schoenen van hoge kwaliteit. Met andere woorden, schoenen die je kind graag zal dragen, maar die niet te zwaar wegen op je budget!

Het is dan ook belangrijk dat je de huidige schoenmaat van je kind kent. Zo vermijd je blaren, drukpunten, een slechte houding, ontstekingen en vervormingen. De soepele en nog groeiende voeten van kinderen hebben een grote invloed op hun sportprestaties. Hun sportschoenen moeten dus een stevige ondersteuning bieden, niet alleen om visueel aantrekkelijk te zijn, maar ook om hen te beschermen en te ondersteunen tijdens hun gedurfde bewegingen.


Sportschoenen voor kinderen: soorten en kenmerken

Elke kinderschoen vereist:
•  Een ergonomisch voetbed,
•  Voldoende padding in het bovenwerk voor een betere stabiliteit,
•  Een anti-slipzool die zacht is voor de gewrichten.


Maar vooral sportschoenen voor kinderen zijn onmisbaar. Het is daarom aan te bevelen schoenen te dragen die zijn afgestemd op de sport in kwestie.


Sneakers — Hardloopschoenen, indoorsportschoenen en co

Afhankelijk van het model zijn sneakers geschikt voor joggen en zaalsport, maar ook voor het dagelijks leven. Dit populaire type sportschoen biedt de voeten een maximale bewegingsvrijheid dankzij de zachte, soepele zool en beperkt de voeten op geen enkele manier. Voor een perfecte pasvorm moeten sportschoenen goed om de enkel passen. Misschien heb je ze liever iets strakker dan te wijd. Een mix van leder en synthetische materialen zorgt meestal voor de nodige soepelheid.


Voetbalschoenen — Voor zaal en gras

Voetballers hebben over het algemeen twee paar voetbalschoenen: een paar voor buiten en een paar voor zaalvoetbal. Afhankelijk van het oppervlak, kan je kiezen tussen:
•  Voetbalschoenen met noppen;
•  Voetbalschoenen met noppen en multinoppen;
•  Voetbalschoenen met gladde zool.


Welk type voetbalschoenen je ook kiest, zorg ervoor dat ze goed passen en comfortabel zijn. Een goed passend paar voetbalschoenen verbetert niet alleen het balgevoel, maar vermindert ook het risico op blessures. Als principe geldt: hoe harder de ondergrond, hoe soepeler de voetbalschoenen.


Winterschoenen - Wandelschoenen, ijsschaatsen en co

De juiste winterschoenen en sneeuwlaarzen voor jongens zorgen voor een aangenaam voetklimaat, een optimaal comfort en een veilige wandeling, zelfs op ijzige oppervlakken en gladde sneeuwhellingen. Hoe voorkom je dat je kind het koud krijgt of bezweet raakt en plotseling zijn houvast verliest op gladde en oneffen oppervlakken? Goed passende, waterdichte winterschoenen met een flexibele zool hebben hun waarde bewezen.


Open sportschoenen - Sandalen, waterschoenen en co

Waterschoenen, sandalen, slippers of strandsandalen beschermen de voeten van je kind tegen scherpe en onaangename voorwerpen op weg naar het zwembad en in het water. Voor alle buitenactiviteiten bij warm weer zijn sandalen een uitstekende keuze. Zomerschoenen bieden je kind niet alleen optimale steun dankzij hun goede grip, ze hebben ook andere belangrijke voordelen. Overdag kunnen ze zonder sokken gedragen worden. 's Avonds, als het wat kouder is, kunnen ze ook prima met een sok gedragen worden. Wanneer je open sportschoenen voor je kind kiest, zorg er dan voor dat ze:
•  licht zijn;
•  een antislipzool hebben.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken