9 Sportieve challenges tegen de verveling!

9 Sportieve challenges tegen de verveling 

Nooit meer "mama, ik verveel me".

Heb jij 'Mama/Papa, ik verveel mij' al iets te veel horen vallen deze vakantie? Geen paniek, er is nog hopen te doen in en rond het huis. Het is echter een hele opgave om steeds nieuwe spelletjes te blijven uitvinden! In samenwerking met Multiskills geven wij met Decathlon al een aanzet met 9 sportieve challenges en doe-activiteiten die de creativiteit en de behendigheid van je kleuters stimuleren. Ga samen aan de slag of laat ze zelf het kot op stelten zetten zodat jij eindelijk tijd vindt om in alle rust te werken aan jouw projecten. 

 3-2-1..START! ~ 

1. Vlieger-golf

Nodig: Papier

1. We maken een vlieger. Tutorial door Klaske Vh in het filmpje.~2. We spelen een spel met die vliegers~~Spel:~- Kies een begin- en eindpositie in je huis. Het aantal spelers dat meedoet staat achter een denkbeeldige lijn aan de beginpositie.~- Elk om beurt gooien~- Je volgende beurt begint daar waar je vlieger geland is ~- Wie als eerste aan de eindpositie geraakt wint het spel. ~Als je de video bekijkt wordt alles wel duidelijk.

Tips~- Je beginpositie op het bovenste verdiep en je eindpositie ergens helemaal beneden~- kies een leuke eindpositie (een emmer, een doos, een hoop knuffelberen, een dekentje, ...~ 

2. Het jungle parcours

Nodig:

Alles en niets. Je moet niets gaan kopen want je gebruikt de spullen die in je huis/tuin liggen.

De opdracht:

Heel simpel, iedereen vindt het leuk om tijdens de turnles een parcours te bouwen en uit te voeren. Ja, ook jullie beginnende pubers. ~Wel, je bouwt dit parcours gewoon in je eigen huis. 

Tips:~- bouw het op maat van je kind~- werk samen, niet alleen qua uitvoering maar ook qua creativiteit~- steek er genoeg variatie in: Kruipen, sluipen, gooien, rollen, sjotten, ...~- laat ze het parcours eens omgekeerd doen~- laat ze het parcours eens doen terwijl ze een knuffelbeer moeten meepakken~- de mogelijkheden zijn eindeloos

Laat jullie creativiteit maar eens zijn werk doen!~ 

3. Meester zegt!

Enkel als mama of papa een opdracht geeft met daarvoor: "meester zegt" moet het kind de opdracht uitvoeren.

ENKELE OPDRACHTEN: ~- een aantal x in de lucht springen~- rond draaien~- op 1 been staan~- pompen (vanaf 6 jaar)~- Als een dier rondkruipen~- ... (wees gerust creatief)

Probeer jouw kind in de val te lokken door overtuigend een nieuwe opdracht te geven of zelf wat mee te doen zonder "meester zegt".

TIP: ~Gebruik dit spel om kinderen wat te laten opruimen of andere taakjes te geven. De meeste kinderen zijn plichtbewust, zeker als het om een spelletje gaat.

VALKUIL:~Het kan zijn dat jouw kinderen dit spel willen blijven spelen en ze alleen maar luisteren als je zegt "meester zegt".~Spreek een duidelijk eindsignaal af, of profiteer ervan dat ze willen luisteren ;)~ 

4. Trick shots

Tijd om onze kamer op te ruimen! Niemand ruimt graag op dus gaan we dit op een leuke manier doen.~Daag elkaar uit om Trickshots te doen en ruim op deze manier je kamer op.~Is je kamer al proper kan je hier gewoon een leuk spelletje van maken door met bijvoorbeeld kousen elkaar uit te dagen tot een bepaalde Trickshot.~Een excellente manier om het mikvermogen en balbehendigheid te trainen, en dat komt goed van pas bij een partijtje basketball of handbal!

Succes!

5. De blinddoek challenge 

Daag je kind uit om al zijn/haar zintuigen in te zetten door het geblinddoekt tal van activiteiten te laten uitvoeren. ~Betrek zusjes en broertjes om de rol van scheidsrechter te spelen en activiteiten te bedenken. ~Maak er desnoods een wedstrijdje van om te kijken wie het snelst alle opdrachten kan volbrengen.

 ~NODIG: ~Een goede blinddoek~Spullen om een uitdagend parcours mee te bouwen (kegeltjes, stokken, ..)

MOGELIJKE OPDRACHTEN:~-Door een tunnel kruipen~-Over hordes lopen~-Blind proeven~-Blind een Piñata kapotslaan~-Blind eendjes vissen~-Blind voorwerpen raden~-Blind touwtje springen, voetballen, hockey spelen, lopen, tikkertje spelen~-Blind een parcours afleggen~-...

6. De straat estafette

Dit is een spel om te spelen met de hele buurt, straat of wijk, zo wordt dit zelfs voor volwassenen een leuk gebeuren!

~NODIG: ~Goede afspraken met de buren:~Zijn ze bereid om telkens de deur te openen voor een spelopdracht? ~Gewoon op voorhand een doe-opdracht aan het raam hangen kan ook ;)

Verzin tal van leuke opdrachten! 

7. De ballon challenge

Van Ballonminton tot ballockey, je zou vertsteld staan welke pseudosporten je zoal kan verzinnen met behulp van een simpele ballon. ~Mits voldoende opdrachten hou je er de allerkleinsten uren zoet mee. 

NODIG: ~- Een pak balonnen~- Tennisraket, badmintonracket, hockeystick, biljart-keu, waterpistool, baseball bat.. je kan het zo gek niet bedenken~~ 

8. De oriëntatieloop

Ken jij al het principe van een steroriëntatieloop? Door allerhande doe-en sportopdrachten te verstoppen in en uit het huis stimuleer je je kind om actief op zoek te gaan naar leuke doe-activiteiten! ~ 

9. De domino challenge 

Wie houdt er nu niet van om records te verbreken? Verzeker je plaats in het World Guiness Record book door een avontuurlijk domino-parcours ineen te steken. Je kan hiervoor het hele huis gebruiken, en wat ons betreft hoeft de domino-opstelling niet te stoppen aan de haag van de buurjongen. ~Wees inventief en trek er desnoods een hele dag voor uit, als kers op de taart kan je het eindspektakel filmen en doorsturen naar oma! 

 

 

www.multiskills.be

Wat is multiskills? 

MultiSkills is een team van gepassioneerde leerkrachten lichamelijke opvoeding die via sport-en speelkampjes kinderen op een kwaliteitsvolle manier stimuleren om te bewegen. Met een grote dosis humor en creativiteit begeesteren ze de fantasiewereld van kleuters en scherpen ze tegelijk hun motorische en sociale skills aan. Kortom: een leuke mix van passie, sport en te gekke activiteiten. Ze startten de organisatie op in de regio Gent en breiden graag uit naar de rest van Vlaanderen.