Kipsta officiële balpartner Pro League vanaf 2023

Kipsta officiële balpartner Pro League vanaf 2023

5 seizoenen

Kipsta, het voetbalmerk van Decathlon, wordt met ingang van het seizoen 2023-2024 de officiële balpartner van de Pro League. Decathlon en de Pro League sluiten een overeenkomst voor 5 seizoenen voor zowel Jupiler Pro League, 1B Pro League, Croky Cup en de Supercup. Deze competities zullen vanaf dan gespeeld worden met een wedstrijdbal van Kipsta met het FIFA Quality Pro Label. Daarnaast wordt Decathlon ook structurele partner van de Football & Community activiteiten van de Pro League.

intensieve tests

Na een eerste test tijdens de Supercup 2021 sluiten de Pro League en Decathlon een meerjarige deal voor het Belgische profvoetbal, dat vanaf het seizoen 2023-2024 aan de slag gaat met de Kipsta Officlal Match ball voor al haar competities. Dit betekent dat - voor de eerste keer ooit - alle reeksen van de Pro League met dezelfde wedstrijdbal zullen spelen.

“Na de Supercup, een geslaagde test voor zowel de Pro League als Kipsta, zijn we blijven praten. Vrij snel bleek dat we elkaar vonden in een gemeenschappelijke visie. Daarnaast werden intensieve tests met de wedstrijdbal uitgevoerd door verschillende Pro League teams, met positieve feedback. Decathlon wil kwalitatief sportmateriaal naar een breed publiek brengen en ziet in de Pro League en haar clubs ideale ambassadeurs. De Pro League zal mee de spotlights op Kipsta kunnen richten en zo topmateriaal voor een breed publiek helpen toegankelijk maken. Met als doel meer mensen aan het bewegen en het voetballen te krijgen. De komende jaren zullen we samen inzetten op zowel innovatie als maatschappelijke projecten. Onze samenwerking wordt een breed en sterk partnerschap”, aldus de Pro League.

voetbal toegankelijk maken

Ook Decathlon en haar voetbalmerk Kipsta staan te popelen om de samenwerking op gang te trappen. “Na de verlenging van onze partnership met KV Oostende en een eerste samenwerking met de Pro League tijdens de Supercup 2021, is dit een nieuwe stap voor ons in het profvoetbal”, vertelt Vincenzo Verhoeven, verantwoordelijke voor partnerships en voetbalclubs bij Decathlon België. “Onze strategie blijft voetbal toegankelijk maken voor iedereen; van jonge voetballertjes over amateurvoetbal tot het professionele voetbal.”

“Met kwalitatief materiaal maar zonder de prijs uit het oog te verliezen”, vult Salim Bennis aan, leader voetbal bij Decathlon België. “Dat onze Kipsta-bal binnenkort op de velden van het profvoetbal rolt, maar ook in de jeugdreeksen, is iets om heel trots op te zijn en het bewijs dat we onze plaats hebben op het hoogste niveau. Bij Kipsta zijn onze producten getest voor profs maar toegankelijk voor iedereen dankzij onze prijzen, onze Decathlon-winkels en onze website. En dat kan je niet beter aantonen dan met het onderdeel waar alles rond draait: de voetbal."

Hou de kanalen van Decathlon en de Pro League in de gaten wanneer de gloednieuwe Kipsta wedstrijbal zal voorgesteld worden. Wordt vervolgd...

Kipsta officiële balpartner Pro League vanaf 2023

dit kan je ook interesseren

DECATHLON KIPSTA partenaire du KVO Ostende

Kipsta en KV Oostende samen in zee!

Profspelers en jeugdploegen van eersteklasser KV Oostende staan voortaan aan de aftrap in de Kipsta-outfits van Decathlon!

KIPSTA F950 FIFA PRO is de officiële matchbal voor de Pro League Supercup 2021

KIPSTA technische partner van de Pro League Supercup 2021

Club Brugge en KRC Genk zullen de Belgische Pro League Supercup betwisten met de Kipsta F950 als officiële wedstrijdbal. Dit is het resultaat van de samenwerking tussen de Pro League en Kipsta voor de Pro League Supercup. Kipsta is technical partner van de traditionele seizoensopener en levert de officiële wedstrijdbal.

Kipsta, nouveau partenaire de l’Excelsior Virton

Kipsta, nieuwe technische partner van Excelsior Virton

Kipsta, het voetbalmerk van Decathlon, en Excelsior Virton zullen voor minstens drie seizoenen samenwerken. Kipsta zal de nieuwe wedstrijdshirts, trainingsoutfits én wedstrijdbal leveren. De twee partners zijn vastbesloten de uitdaging aan te gaan in D1B, met in het vooruitzicht het 100-jarig bestaan van Excelsior!

 Kipsta-ambassadeur Théo Pierrot: « Ik zal mijn mentaliteit nooit veranderen »

Kipsta-ambassadeur Théo Pierrot: « Ik zal mijn mentaliteit nooit veranderen »

Op een vrijdag in december, op de vooravond van de wedstrijd tegen Anderlecht, ontvangt onze Kipsta-ambassadeur Théo Pierrot (27) ons in de perszaal van het Pairaystadion, de thuisbasis van voetbalclub RFC Seraing. Pierrot, afkomstig uit het Franse Nancy, speelt al sinds 2015 bij de Metallo's, en voelt zich hier nu echt thuis.

DECATHLON KIPSTA partner van de DANONE NATIONS CUP

DECATHLON KIPSTA partner van de DANONE NATIONS CUP

De Danone Nations Cup werd in het jaar 2000 voor het eerst georganiseerd. Sindsdien wordt het toernooi beschouwd als het grootste internationale voetbaltoernooi voor de U12 en de grootste samenkomst van jonge voetballertjes en voetbalstertjes uit de hele wereld.

Waarom Kipsta en Decathlon als partners kiezen?

Maak kennis met Kipsta, het voetbalmerk van Decathlon

Overweeg je een samenwerking met Kipsta, het voetbalmerk van Decathlon? Lees meer over de waarden van Kipsta en wat ons voetbalmerk voor jouw club kan betekenen! Goede redenen om samen te werken met Decathlon!