SPORT EN VOEDING

.

Sport et alimentation

Regelmatig sporten is belangrijk voor je gezondheid. Gezond eten is dat evenzeer. Ontdek al onze tips over sporten en voeding, eenvoudig om dagelijks toe te passen en geschikt voor iedereen!  

ALLES WETEN OVER SPORT EN VOEDING

Aptonia bidon double use

Voeding na de inspanning

Dat je voor en tijdens de inspanning goed eet en drinkt, is een prima zaak. Maar denk ook zeker aan je recuperatie. De recuperatiefase, die vaak te weinig aandacht krijgt, is essentieel voor de rehydratatie, om je energiereserves weer aan te vullen en je spieren te laten herstellen.

Voeding tijdens het sporten

Voedingstips voor tijdens het sporten

Met een uitgekiende voedingsstrategie hoef je je energiereserves niet te snel aan te spreken. Hydrateren is daarbij belangrijk, maar daarnaast moet je ook de juiste koolhydraten innemen. We geven je 4 toptips mee om beter te presteren.

Drinken en eten: wat moet ik drinken tijdens een trailrun?

Drinken en eten: 5 tips om je trailrun voor te bereiden

Tijdens een trailrun ben je volledig op jezelf aangewezen, ook voor drinken en eten. Daarom is de voorbereiding van je tas, de keuze van je dranken en de tussenpauzes van je maaltijden bijzonder belangrijk. Hoe kun je het best je seizoen voorbereiden en elke run optimaal organiseren?

sport

Eten voor of na het sporten?

Als je regelmatig sport, ga je je al heel snel afvragen wat je best eet. En de vraag die dan vaak als eerste oppopt, is of je voor of na een inspanning moet eten. Eerlijk? Op die vraag bestaat niet echt een sluitend antwoord. Alles hangt af van je doelen, maar ook van je sport. Soms moet je bijvoorbeeld voor, TIJDENS én na een activiteit eten! We gingen even te rade bij Gwenaelle Deconninck, expert in sportvoeding. Zij legt ons alles haarfijn uit.

Goed eten, beter sporten

Goed eten, beter sporten

Wat je eet als je aan sport doet, is heel belangrijk. Dankzij bepaalde voedingsstoffen kun je langer én beter sporten.

tweelingen die samen zwemmen

Weet jij of zwemmen na het eten gevaarlijk is?

Is het echt gevaarlijk om meteen na het eten te zwemmen? Nabaiji licht dit populaire geloof nader toe.