Sportief daten tijdens corona, hoe doe je dat?

.

Sportief daten tijdens corona, hoe doe je dat?

Tegenwoordig is daten niet meer zo simpel, als het al niet lastig genoeg was?
Nu moet je nog een mondmasker dragen (bye bye spontaan kussen), afstand houden en awkward begroeten? Bon, moeilijk gaat ook.

Op het internet kan je allerlei tips vinden om met je (tinder)date af te spreken. Online wine ‘nd dine, virtueel feestje, ZOOM werd je beste vriend en was hét medium om je dates in te ontvangen (opruimen van je huiskamer is zo 2019).

Maar wij missen het wel om de woonkamer op te ruimen, de kaarsen aan te steken, je op te kleden van top tot teen (niet enkel de bovenkant, ja wij weten dat je dat doet).
De nieuwe hype is al iets beter: samen de natuur in! Je spreekt af aan een natuurpark in jouw buurt en praat doorheen je leven al wandelend.

Maar hoe moet je in godsnaam naar zo’n date vertrekken? Sportieve kledij? Casual? Sneakers? Stapschoenen? Hallooo, nu dat weer. Hoe kunnen we er sportief uitzien en toch goed voor de dag komen?

Sportief daten tijdens corona, hoe doe je dat?

Nu dat jouw look perfect is kan je vertrekken, met je moedige tred stap je naar de afgesproken locatie.
Kom je daar toe, zie je dat jouw date zijn mondmasker op heeft en jij niet (Je hebt het zelfs niet bij, GENANT).
Je wilt een elleboogstootje geven, jouw date reageert niet en je eindigt door hem een elleboog te geven op zijn bovenarm.
Na wat rond elkaar te schuifelen, genante hallo’s beslis je om aan te zetten.

Sportief daten tijdens corona, hoe doe je dat?

5 TIPS om je eerste indruk minder gênant te laten verlopen:


1. Neem altijd je mondmasker mee, je weet nooit hoe de andere persoon hier tegenover staat. (plus we willen dat je veilig bent te alle tijde)
2. Lach gerust om de bizarheid van daten tijdens coronatijden, normaal geven we een kus maar lijkt een elleboog ook iets?
3. “Ken jij je weg hier? Ben je hier al geweest?”- Is een goeie opener, zo heb je meteen gespreksstof. Niet van hier, ah van waar ben je? etc
4. Zorg dat jij wel iets kent van de route, doe desnoods wat opzoekingen. Iets over de kerk, over een pad, een weg, een straatnaam, hoe een park ontstaan is. Dit kan altijd als buffer dienen mocht het gesprek niet zo goed op gang komen.
5. Probeer ook niet te zwaar te tillen aan stiltes, je hoeft niet alles vol te praten. Observeer de omgeving, er is genoeg gaande rondom jou wat je wel gespreksstof geeft.

5 sporten die je kan doen:

1. Wandelen, casual in de stad of in de natuur.
2. Fietsen, niet zo makkelijk om te praten, maar je kan altijd stoppen voor een koffie onderweg.
3. Lopen/joggen, altijd leuk om samen eens te gaan lopen. Je voelt je meteen erg gelukkig en je kunt een trager tempo lopen om te kunnen blijven praten.
4. Rollerblade, dit is echt heel erg fijn! Je kan wat klungelen en dat is helemaal niet erg, dat maakt het juist leuker!
5. Padel, al eens geprobeerd? Als je jouw date niet zo leuk vindt, speel je hem gewoon naar huis.

Zoveel opties om te doen op je date!
And remember, you've got this!

Sportief daten tijdens corona, hoe doe je dat?