KAMPEREN, TREKKING... HOE JE TENT KIEZEN?

Er bestaan ontelbaar veel modellen van tenten, allemaal met hun eigen voor- en nadelen al naargelang het doel waarvoor ze zijn ontworpen: lichtheid, plaats, montagegemak ... Hier vind je al onze tips om de tent te kiezen die het best beantwoordt aan je noden tijdens je trektocht of kampeeruitje. Op vakantie, tijdens het backpacken, in het weekend ... Je tent hangt af van je gebruik! Op deze pagina vind je verschillende criteria die je helpen bij het kiezen van een tent die het best is aangepast aan jouw noden: het gewicht en de compactheid, het aantal personen, de manier van opzetten.

MOET JE JE TENT IN JE RUGZAK DRAGEN?

OF BEN JE EERDER EEN KAMPEERDER?

Wil je je tent opslaan op een vaste plek of beschik je over een vervoersmiddel om je te verplaatsen? Dan is een kampeertent de ideale keuze. Er zijn verschillende modellen op de markt. Aan jou om een model te kiezen in functie van het aantal slaapplaatsen en de manier van opzetten. 

BEN JE EEN TREKKER?

Ben je op zoek naar een lichte tent die je kan meenemen in je rugzak? Lichte en compacte trekkingtenten zijn ideaal als je voor meerdere dagen op bivak vertrekt. Ze zijn praktisch om op te stellen, af te breken en tweepersoonstenten wegen doorgaans minder dan twee kilo.

GA JE KAMPEREN MET EEN KLEINE OF EEN GROTE GROEP?

BEN JE MET EEN GROTE GROEP?

De 4- tot 8-persoonstenten hebben een grote leefruimte, een of meerdere aparte slaapcompartimenten en veel opbergruimte. De ideale oplossing als je op zoek bent naar een tent met veel ruimte waarin je kan genieten van hetzelfde comfort als bij je thuis.

BEN JE MET EEN KLEINE GROEP?

Onze tenten tot 3 personen hebben één enkel slaapcompartiment. Sommige zijn voorzien van een aparte plek om je spullen op te bergen, zo kan je genieten van iets meer ruimte. Deze tenten zijn de ideale oplossing als je rondtrekt.

WIST JE DIT?

De waterdichtheid en windbestendigheid van je tent zijn essentieel voor zorgeloze nachten! 

Bij Quechua zijn alle tenten ontworpen om weer en wind te trotseren.

Ze werden ontworpen aan een reeks testen in de windtunnel om te verzekeren dat ze kunnen weerstaan aan windstoten van 50 km/h tot 90 km/h. Ze gaan eveneens 'onder de douche' om te garanderen dat geen enkele druppel water in de tent binnenkomt na 4 uur onder 200 liter water/uur/m². 

WELKE MANIER VAN OPZETTEN VERKIES JIJ?

Er bestaan drie manieren van opzetten:

OPBLAASBARE TENTEN

Oblaasbare tenten zijn twee tot drie keer sneller op te zetten dan de tenten met bogen. Enkele keren pompen (bijvoorbeeld met onze rode handpomp 5,2 liter) en klaar! Ze zijn gemakkelijker op te zetten en hebben ook grotere leefruimtes. En ze zijn bijna even snel weer af te breken.

2 SECONDS-TENTEN

Je kent ze wel! De 2 seconds-tenten die in een oogwenk opgezet zijn. Het plooisysteem werkt al bijna even snel, zodat je zelfs bij het afbreken tijd kan winnen. Het nadeel? Ze neemt meer plaats in dan andere tenten.

KOEPELTENTEN

Een koepeltent stel je dan wel minder snel op dan een opblaasbaar exemplaar, maar ze biedt een betere verhouding tussen compactheid en lichtheid. De prijs ligt ook iets lager dan een opblaasbare tent.

FRESH & BLACK-TECHNOLOGIE VOOR MEER COMFORT

Twijfel je nog een beetje? Hier volgt nog dat laatste duwtje in de rug om je te helpen bij je keuze! Ben je het beu om al bij het krieken van de dag wakker te liggen en te puffen in je tent bij volle zon, dan raden we je aan om te kiezen voor de Fresh & Black-technologie. Dankzij deze innovatie, bedacht door de teams van Quechua, slaap je elke nacht als een roos! De Fresh-stof reflecteert de zonnestralen en garandeert zo een aangename temperatuur in je tent (een verschil van 17°C in vergelijking met andere tenten). De Black-stof zorgt er dan weer voor dat het op elk moment van de dag donker is in je tent

LEES ZEKER OOK ONZE ANDERE TIPS: