HOE KIES IK DE PERFECTE WANDELSCHOEN ?

De juiste wandelschoen kiezen is van groot belang, niet allen voor het comfort maar ook voor je gezondheid! Daarom hebben wij voor jou alles even op een rijtje gezet. Wandelschoenen kom je in alle maten en vormen tegen, hoge wandelschoenen, lage wandelschoenen, trekkingsandalen en zelfs voor de allerkleinsten babyschoenen.

Welke wandelschoen je nodig hebt hangt af van enkele factoren. Zo zijn er mensen die ten allen tijde een voorkeur hebben voor hoge wandelschoenen, terwijl er ook mensen zijn die alles op trekkingsandalen doen.

DE OMGEVING WAAR JE GAAT WANDELEN, IN DE BERGEN, OP VLAK TERREIN OF IN DE SNEEUW , WIJ HEBBEN VOOR IEDERS WAT WILS! 

DE LAGE WANDELSCHOENEN

Onze lage wandelschoenen zijn vooral ontwikkeld voor wandelingen of tochten van korte tot middellange afstanden op vlak tot licht hellend terrein. Zij gaan ervoor zorgen dat je de juiste steun en grip hebt op de ondergrond waar je wandelt.

Over het algemeen bieden lage schoenen iets minder steun ( op enkele uitzonderingen na ) dan onze hoge wandelschoenen, daarom raden wij deze schoenen ook aan op vlak of licht hellend terrein. Veel van onze lage wandelschoenen vind je zowel in gewone als in waterdichte uitvoering (Novadry). Wij hebben zelfs een reeks speciaal ontworpen om extra comfort te bieden tijdens je wandeling, onze Flex reeks is zo ontworpen dat ze de afrol van de voet perfect volgen, dit komt de ergonomie en dus het comfort meer dan ten goede.

Let wel op! Mensen die geneigd zijn om op de binnenkant van hun voet te lopen kunnen dit als zeer onaangenaam ervaren.

DE HOGE WANDELSCHOENEN

De hoge wandelschoenen zijn dan weer eerder ontworpen voor zwaardere en langere trektochten. Zij lenen zich dan ook voor meer ruw en hellend terrein te verkennen. Onze hoge wandelschoenen ook beter bekend als “bergbottines” is over het algemeen veel stijver en hebben normaal gezien meer grip.

Afhankelijk van de hoogteverschillen en de intensiteit van je tocht is het aan te raden om te kiezen voor steeds stijvere schoenen. In vele gevallen wordt de stijfheid van een schoen aangeduid met een letter, van A voor zeer soepel tot E voor enorm stijf. Bij Decathlon werken we niet met deze indicatie. Bij Decathlon kan je de stijfheid van de schoen herkennen aan het getal in de naam, hoe hoger het getal, hoe stijver de schoen.

De stijfste schoenen worden aangeduid met de naam alpinisme en dienen dan ook voor het zware werk! Ga je stevige wandelingen doen in warme gebieden bieden wij ook de reeks fresh aan in onze hoge wandelschoenen, deze zijn extra licht en voorzien van extra verluchting!

DE WANDELSCHOENEN VOOR IN DE SNEEUW 

Wij hebben reeds zeer warm weer gehad, maar zoals we allen weten, is dit niet altijd representatief voor België. Ook de koude en met wat geluk de sneeuw zijn ook wel eens aanwezig bij ons. Velen onder ons gaan in het winterseizoen zelfs die koude en de sneeuw opzoeken en net daarvoor hebben wij een compleet gamma aan sneeuwschoenen.

Onze sneeuwschoenen zijn steeds warm en zijn bijna allemaal voorzien van een Snow Contact-zool. Deze zool is speciaal ontwikkeld om nog meer grip te krijgen op gladde en besneeuwde ondergrond. Voor de echte actievelingen die graag de besneeuwde natuur ontdekken met sneeuwracketten hebben wij enkele van onze topmodellen uitgerust met een achterkant die is aangepast aan het dragen van sneeuwracketten.

WANDELSCHOENEN VOOR KINDEREN 

Vergeten wij bijna nog onze allerkleinsten en de benodigdheden om onze schoenen te onderhouden en ons compleet uit te rusten voor onze trektocht. De babywandelschoenen van Decathlon worden met de grootste zorg en oog voor detail ontwikkeld. Voor baby’s is het enorm belangrijk dat ze de correcte schoen dragen. Deze kleintjes zijn nog in volle ontwikkeling en een foute schoen kan op latere leeftijd zorgen voor verscheidene problemen.

Ook houden wij rekening, in de ontwikkeling van onze babyschoenen met de gevoeligheid van de huid bij baby’s, daarom gebruiken wij bij Quechua uitsluitend leer. Dit natuurlijk product is het beste voor baby’s huidje.

Rest ons nog enkel de accessoires voor onze wandelschoenen: zij gaan instaan voor het onderhoud van, waterdicht houden van, bescherming van of gewoon reserve onderdelen (veters). Kortom, in onze afdeling wandelschoenen kom je zeker tot de juiste wandelschoenen voor jouw wandeltocht!!