HOE KIES IK EEN BASKETBAL?

Of het nu binnen op een overdekt veld wordt gespeeld of buiten tijdens een partijtje streetball, voor basketbal heb je steeds een specifieke bal nodig. Op welk niveau je ook speelt, met je basketbal kun je zowel zelf trainen als basketbalwedstrijden organiseren met het gezin of onder vrienden. Tarmak helpt je bij de keuze van de ideale basketbal naargelang je leeftijd, zodat je ten volle kan genieten van deze teamsport. Om de juiste basketbal kiezen moet je kijken naar je leeftijd, de plaats waar je speelt en jouw niveau

DE LEEFTIJD VAN DE SPELER BEPAALT DE MAAT

MAAT 1 

Voor kinderen tussen 2 en 4 jaar

MAAT 3 

Voor jongens en meisjes van 4 tot 6 jaar. Categorie U7 kleuterbasket.

MAAT 5

Van 7 tot 14 jaar. Maat 5 komt overeen met de leeftijdscategorie 7 tot 14 jaar.

MAAT 7

Heren vanaf 13 jaar

MAAT 6

Maat 6 is voor dames

HET SPEELTERREIN

Basketballen kunnen uit verschillende materialen vervaardigd worden, zoals het traditionele leer, kunstleer, rubber of technische kunststoffen.

BINNEN EN BUITEN

Wil je zowel in de sportzaal als buiten kunnen spelen, kies dan voor een basketbal in kunstleer. Dit geeft een uitstekende opstuit en is erg sterk.

BUITEN

Basketballen uit rubber of technische kunststoffen zijn sterker en gaan langer mee op de ruwere ondergrond van de straat. Deze zijn dan ook het meest geschikt om buiten mee te basketballen.

BINNEN

Spelers die regelmatig en uitsluitend binnen spelen, kiezen best voor een bal in echt leer. Dit speelt erg aangenaam op het parket of de kunststofvloeren van basketzalen. 

HET NIVEAU VAN DE SPELER 

Merk op dat er verschillende ballen bestaan naargelang de frequentie dat je speelt.

EXPERT

Minstens 3 keer per week, recreatief en/of in competitie. 

BEGINNER 

1 keer per week, recreatief. 

GEVORDERDE

1 à 2 keer per week, recreatief en/of in competitie. 

AL ONZE SPORTIEVE TIPS VOOR BASKETBAL