AL ONZE SPORTIEVE TIPS VOOR BASKETBAL

hk basketbalschoenen heren

Hoe kies je basketbalschoenen voor een volwassene?

Moeite met de keuze van je basketbalschoenen? Geen nood, TARMAK helpt je een model te kiezen dat perfect is aangepast aan je trainingen of wedstrijden.

se muscler pour le basketball

Spieren kweken om te basketballen!

Wil je wat meer spieren kweken om beter te kunnen basketballen? Ben je op zoek naar een manier om je spieren op te warmen voor de wedstrijden? Ontdek onze spierversterkende oefeningen.

pagemarquetarmak700

Tarmak, het nieuwe basketbalmerk van Decathlon

Onze producten zijn ontworpen door basketbalspelers voor basketbalspelers om meer tijd te hebben om te spelen en meer plezier te beleven!

jongen street basketbal

Basketbal: Hoe je gebrek aan techniek oplossen?

Je hebt moeite om te scoren met je linkerhand? Of het lukt je niet om al dribbelend door een pressing te geraken? Geen nood, je hebt nog je hele basketbalcarrière om aan je techniek te werken. Een paar technische gebreken wil niet zeggen dat je geen positieve inbreng kunt hebben in je team tijdens een wedstrijd.

groupswerk sport basketball

Basketbal: Hoe kun je blessures en terugkomende pijnen voorkomen?

Basketbal is een leuke teamsport die snelheid en behendigheid combineert. Maar, net zoals bij talloze andere activiteiten, kun je je tijdens het spelen blesseren. Een slecht of nauwelijks behandelde blessure kan al snel erger worden of steeds terugkeren, een slecht teken voor de rest van je seizoen. Er zijn een aantal trucjes die veel verschil kunnen maken in het voorkomen en behandelen van kleine ongemakken.

basketball_panneau_kipsta

Schiet meteen raak met de juiste basketbalpaal!

Wil je een basketbalpaal kopen? Dan heb je keuze uit verschillende types en moet je met een aantal factoren rekening houden. Lees er hier alles over!

HOE KIES IK EEN BASKETBAL?

Of het nu binnen op een overdekt veld wordt gespeeld of buiten tijdens een partijtje streetball, voor basketbal heb je steeds een specifieke bal nodig. Op welk niveau je ook speelt, met je basketbal kun je zowel zelf trainen als basketbalwedstrijden organiseren met het gezin of onder vrienden. Tarmak helpt je bij de keuze van de ideale basketbal naargelang je leeftijd, zodat je ten volle kan genieten van deze teamsport. Om de juiste basketbal kiezen moet je kijken naar je leeftijd, de plaats waar je speelt en jouw niveau.

ballon_tarmak_comment_choisir_ballon
ballon_basket_enfant

DE LEEFTIJD VAN DE SPELER BEPAALT DE MAAT

ballon_basket_enfant
chosir_taille_ballon_basket
chosir_taille_ballon_basket

HET SPEELTERREIN

R700tarmak

BINNEN EN BUITEN

Wil je zowel in de sportzaal als buiten kunnen spelen, kies dan voor een basketbal in kunstleer. Dit geeft een uitstekende opstuit en is erg sterk.

ring binnen

BINNEN

Spelers die regelmatig en uitsluitend binnen spelen, kiezen best voor een bal in echt leer. Dit speelt erg aangenaam op het parket of de kunststofvloeren van basketzalen. 

R500exterieur

BUITEN

Basketballen uit rubber of technische kunststoffen zijn sterker en gaan langer mee op de ruwere ondergrond van de straat. Deze zijn dan ook het meest geschikt om buiten mee te basketballen.

HET NIVEAU VAN DE SPELER 

GEVORDERDE

1 à 2 keer per week, recreatief en/of in competitie. 

BEGINNER 

1 keer per week, recreatief. 

EXPERT

Minstens 3 keer per week, recreatief en/of in competitie.