HOE KIES IK GOLFSCHOENEN?

Golfschoenen met spikes of zonder? Voor droge of natte omstandigheden? Het belangrijkste bij het kiezen van een golfschoen is dat je de juiste zool hebt bij het type ondergrond waarop je gaat spelen. Onze tips om de juiste golfschoenen te kiezen

WELKE TYPE GOLFSCHOENEN EN WAAROM?

Golfschoenen dienen ervoor om optimale grip en comfort te hebben tijdens het golfen. De spikes zorgen voor de grip zodat je niet gaat glijden tijdens je swing.

GOLFSCHOENEN ZONDER SPIKES

Golfschoenen zonder spikes zijn meer voor droge omstandigheden, in de zomer bijvoorbeeld. Hiermee loop je comfortabeler en heb je ook voldoende grip, als het erg nat is dat zal de grip minder worden. Het voordeel is dat de golfschoenen zonder spikes vaak lichter zijn en hierdoor fijner om 18 holes mee te lopen.

GOLFSCHOENEN MET SPIKES

Golfschoenen met spikes hebben meer grip in natte omstandigheden. De spikes zorgen ervoor dat uw stabiliteit en comfort, de schoenen zijn vaak ook waterdicht zodat u geen natte voeten krijgt. 

Albert

Productmanager golfschoenen

Bij ochtendmist of dauw kun je het best kiezen voor waterdichte golfschoenen zodat je de hele dag comfortabel kan blijven golfen.