HOE KIES IK EEN HOCKEYSCHOEN?

Waarom kies ik voor een specifieke hockeyschoen?

hockeyschoen

Hockeyschoenen hebben 2 sportspecifieke eigenschappen:

• versteviging, in het bijzonder in de neus en de hiel, om de voet te beschermen tegen de impact van stick en bal.,

• een zool gemaakt voor zand- en watervelden, die zorgt voor de benodigde grip op het hockeyveld.

HOCKEYSCHOENEN UNISEX, DAMES OF HEREN MODEL

Er is een aantal modellen dat, volgens de producent, speciaal ontworpen is voor dames. Naast de kleur, zijn deze modellen over het algemeen iets lichter, bieden dus support aan minder gewicht en hebben een wat smallere pasvorm.

Dames met een kleine schoenmaat kiezen nog wel eens voor een junior model. Junior schoenen zijn echter niet gemaakt voor de eigenschappen van een volwassen vrouw. Wij raden zodoende altijd aan om in dit geval te kiezen voor een volwassenen schoen.

genre fille

HOE KIES IK DE JUISTE MAAT

Zorg ervoor dat je een schoen kiest die past bij de vorm van je voet. Trek altijd een paar (of twee paar wanneer je met twee paar sokken speelt) hockeysokken aan wanneer je de schoenen past., Zet, wanneer je de schoen gestrikt hebt een stevige stap op de grond en probeer je voet in alle richtingen te bewegen. Hier mag niet teveel beweging in zitten. Een extra hulpmiddel kan zijn om met de voet plat op de grond, voorover te buigen.

WAT IS NOG MEER BELANGRIJK

Ondersteuning van de voet, lichtheid van de schoen en demping zijn andere criteria die belangrijk zijn voor het maken van de juiste keuze. Hoe lichter een schoen, hoe makkelijker je (hard) kunt rennen, wenden en keren. Demping wordt aangeraden wanneer er veel op zandvelden, of oudere velden wordt gespeeld. Deze velden zijn vaak harder wat de impact op voet, enkel en knie groter maakt. Heb je ooit last gehad van blessures, kies dan altijd voor een stevige schoen met veel demping.