HOE KIES IK EEN KAJAK ?

Met ons huismerk ITIWIT wordt varen een waar genot. Wat kano's en SUP boards betreft, bieden wij een gevarieerd aanbod. Bij je eerste aankoop is het verstandig om de verschillende mogelijkheden te vergelijken. Ben je op zoek naar een kano, kajak of sup board? Opblaasbaar of met harde romp? Voor op zee of voor op rivieren? ITIWIT helpt je bij het maken van de juiste keuze !

Een opblaasbare kajak of kajak met harde romp kies je afhankelijk van je gebruik :

HET AANTAL PERSONEN

Je hebt de keuze uit kajaks van verschillende formaten. Je kunt er voor kiezen om alleen te gaan kajakken maar het is natuurlijk ook mogelijk om met vrienden of familie het water op te gaan.

Wij hebben bij Decathlon kajaks voor 1-3 personen. 

DE GEBRUIKSDOELEINDEN BIJ KAJAKKEN

Itiwit onderscheid 3 verschillende manieren van kajakken :

TOURKAJAKKEN

Voor tochten van een dag of langer adviseren wij een wat smallere en geprofileerde kajak. Dit type kajak heeft minder weerstand en glijdt beter over het water. Let op, ook met dit type kajak is het belangrijk om veilig te kajakken en je mag zeker niet vergeten om een zwemvest aan te trekken.

KAJAKKEN EN VISSEN

Je gebruikt je kajak vooral voor het vissen. Meestal zul je niet verder dan 300 meter uit de kust of oever komen en je hebt een comfortabele en stabiele kajak nodig met voldoende opslagcapaciteit. 

KENNISMAKING EN VOOR WIE AF EN TOE GAAT KAJAKKEN

Je maakt af en toe een tochtje met de kajak, van korte duur (30 min. tot 1 uur). Je kunt het best kiezen voor een kajak die stabiel is, met andere woorden een breed en plat model.

Belangrijk: Om veilig te kajakken mag je zeker niet vergeten om een zwemvest aan te trekken.

DIEGO

Productmanager kajaks

Om het genot en de vele voordelen van kajakken en suppen voor iedereen toegankelijk te maken, bedenkt en ontwikkelt het merk Itiwit producten die je leven zowel op als uit het water, aangenamer maken. Ze zijn gemakkelijk op te bergen, te vervoeren, compact en licht... Met Itiwit ben je zeker van een heerlijke tijd op het water. In onze winkels en op onze website vind je alle nodige aanwijzingen om de juiste maat te kiezen.