HOE KIES IK EEN PADELBAL?

Het kiezen van de juiste bal voor padel is niet gemakkelijk, zeker omdat de bal ook nog eens op een tennisbal lijkt! Zoek je een bal voor beginners of voor intensief gebruik? Een bal met of zonder druk? Volg de gids om de juiste bal te selecteren.

Hoe kies ik een padel bal?

De juiste bal kiezen hangt af van de ondergrond, maar bovenal van je spelniveau.

JE VERWACHTINGEN VAN DE BAL 

De keuze voor de bal is gebaseerd op je spel-niveau en is dus afhankelijk van de verwachtingen die je hebt van de bal.

VOOR RECREATIEF GEBRUIK

Ben je een recreatieve / incidentele padel speler, dan adviseren wij een drukloze bal. Deze bal stuitert minder hard en zal dus een langzamer spel faciliteren, wat langere rally’s en het comfort ten goede komt.

VOOR REGULIER GEBRUIK

Voor de reguliere padel speler is een bal met druk de beste optie. Je krijgt hiermee meer duurzaamheid en kunt daarmee meer genieten van je padel spel. Een bal met druk heeft een goede stuit voor een levendiger spel.

VOOR INTENSIEF GEBRUIK

Tenslotte zal de intensieve padel speler behoefte hebben aan meer snelheid. Vandaar het belang om een bal met druk te kiezen met uitstekende stuit die het spelen met effect mogelijk maakt.

EEN BAL MET DRUK OF BAL ZONDER DRUK?

De ballen zonder druk hebben een dikkere rubberen ring, waardoor ze een langere levensduur hebben. Daarentegen zijn ballen met druk lichter en bieden zodoende meer comfort.

padel_speler_artengo