HOE KIES IK EEN PADEL RACKET?

Wil je beginnen met padel en heb je een racket nodig? Wij leggen je uit hoe je het beste een padel racket kunt kiezen.

Hoe kies ik mijn padelracketten

Je kunt het best een racket kiezen op basis van je speelstijl, maar ook je niveau is een erg belangrijke graadmeter. Daarbij vertelt de vorm van het racket veel over wat je in je handen hebt. Kijk / lees even mee.

JE SPELNIVEAU

Om te beginnen kies je een padel racket op basis van je spel niveau. Wij verdelen het spelniveau in deze gids in drie categorieën.  

RECREATIEVE SPELERS

Als recreatieve speler is het erg belangrijk om een racket te kiezen die je voldoende grip geeft. De grip zal je meer wendbaarheid geven en vooral als je net begint is dit cruciaal. Voor beginnende padel spelers adviseren wij een rond racket, met een grotere sweet spot. 

REGELMATIGE SPELERS

Wanneer je regelmatig padel beoefent dan wil je een racket met meer flexibiliteit. De teardrop (druppelvormige) rackets bieden veel power en zijn perfect voor aanvallende spelers. De flexibele vezels en het schuim geven je veel gevoel en zijn perfect voor de regelmatige speler.

INTENSIEVE SPELERs

Gevorderde padel spelers maken intensief gebruik van hun racket en bij deze rackets zit de sweet spot wat hoger zodat je de bal eenvoudiger hard kan raken. Dit type racket heeft een diamantvorm en is voorzien van stijve vezels en schuim. Daarnaast maken betere spelers vaak gebruik van een wat dikker racket omdat ze de bal hiermee harden kunnen slaan.

DE VORM VAN JE PADEL RACKET EN DE VERSCHILLEN:

Je hebt misschien gemerkt dat er verschillende vormen zijn als het gaat om padel rackets. We zullen je hier uitleggen wat de verschillen zijn en welke voordelen je per racket kunt hebben. 

Een rond racket: doordat het gewicht van dit type racket gelijkmatig rondom de pols wordt verdeeld, is het beter beheersbaar en stelt het je in staat om het te gebruiken zonder al te veel energie. De ronde vorm zorgt voor een grote sweet spot en het relatief eenvoudig om de bal 'goed' te raken. 

Een druppelvormig racket: dit is een compromis tussen een racket met een ronde en diamanten vorm, je kunt dit racket typeren als hybride geschikt voor medium tot gevorderde padel spelers. De sweet spot bevindt zich relatief hoog op het racket.

Een racket met diamant vorm: deze rackets zijn voor gevorderde spelers en doordat de sweet spot zich bovenaan het racket bevind is het lastiger om de bal goed te raken. Daarentegen geeft dit type racket je wel meer power tijdens aanvallen.

padel_speler_artengo