HOE KIES IK EEN SPORTBEHA ?

Omdat tijdens een fitness training je borsten zwaar worden belast, moeten ze goed worden ondersteund door middel van een sportbeha. Maar waar moet je op letten als je een sportbeha kiest? Je sportbeha moet aangepast zijn aan je maat en aan de intensiteit van de impact van de training. Hier zijn drie criteria voor het kiezen van een goede beha: de ondersteuning van de borsten, het ademende vermogen en het comfort. 

 

Lors d’une activité sportive, votre poitrine peut être soumise à des sollicitation importantes.
Pourtant, vous êtes nombreuses à vous entraîner avec un soutien gorge classique, qui ne dispose pas d'un maintien suffisant.

Choisir une brassière adaptée à votre pratique, vous permettra de préserver votre poitrine, sans la comprimer.

POURQUOI AVEZ VOUS BESOIN D’UNE BRASSIÈRE DE FITNESS ?

Selon une étude que nous avons menée auprès de 1000 pratiquantes de fitness, seulement 35% des femmes portent une brassière ou un soutien-gorge adapté à leur pratique sportive.

Or, quand vous faites du sport, vos seins subissent des mouvements ou rebonds, et peuvent peser jusqu'à 5 fois leur poids initial !

Votre poitrine a besoin d'être préservée, grâce à une brassière qui vous apportera maintien et confort.

COMMENT CHOISIR VOTRE BRASSIÈRE DE FITNESS ?

Le choix de votre brassière de fitness se fera en fonction de 3 critères :

- le maintien
- l’évacuation de la transpiration
- le confort

ONDERSTEUNING VAN DE BORSTEN

Voor elke work out is er een model met aangepaste ondersteuning:

Voor low-impact fitness-activiteiten zoals yoga, pilates of lichte fitness workout, geeft een lichte beha genoeg steun zonder onnodige druk.

Bij fitness met matige intensiviteit, zoals gechoreografeerde groeplessen of cross-training, ga dan voor medium steun. Deze beha combineert de optimale ondersteuning en een goede ventilatie.

Tenslotte, voor high-impact training, kies een beha met een hogere ondersteuning die de beweging van de borst tijdens intensieve activiteiten (als stepaerobics, of hardlopen op de loopband) vermindert.

DE AFVOER VAN ZWEET

Voor lage intensiteit, is het beter om je te concentreren op de zachtheid en de elasticiteit van de stof die zal zorgen voor comfort en bewegingsvrijheid.

Voor gemiddelde tot hoge intensiteit, kies dan een beha met technisch textiel en racer back voor een betere ventilatie en ademend vermogen zodat zweet voldoende afgevoerd kan worden. 

HET COMFORT

Het comfort tijdens het sporten is super belangrijk en daarom is een goede sportbeha van essentieel belang. Wij adviseren om een voor een zacht en flexibel materiaal te kiezen waarin je je helemaal comfortabel voelt. Beha's met nauwelijks naden zullen irritatie voorkomen.

Het kiezen van de juiste maat zorgt ook voor het maximale comfort. Om uw sportbeha maat te kennen, meet je je borst met behulp van een meetlintje.

De verstelbaarheid van de behabandje hebben ook hun belang. Met de vele variaties kan je de beha beter aanpassen aan je lichaam.

Voel je vrij om de beha te passen voordat je het koopt om de perfecte pasvorm te vinden!