HOE KIES IK FIETSSCHOENEN ?

Het comfort en de prestaties van een fietser is afhankelijk van de juiste uitrusting. Laat niets aan het toeval over en kies voor de juiste fietsschoenen. Ontdek de tips van b'Twin en maak zo de juiste keuze! 

cc chaussure velo

De keuze van fietsschoenen is gebaseerd op twee criteria: het gebruik (racefiets of mountainbike) en je persoonlijke niveau.

HET GEBRUIK

Uit elke pedaalslag het maximale halen? Kies eerst de juiste schoenen voor je persoonlijke behoeften.

Hoe kies ik fietsschoenen ?

FIETSSCHOENEN VOOR OP DE WEG

Voor fietsers op de weg adviseren wij lichte en stijve schoenen. Het idee hierachter is om de energie vanuit je pedalen over te zetten in snelheid op de weg. Lichte en stijve schoenen zullen een goede prestatie mogelijk maken. 

Hoe kies ik fietsschoenen ?

FIETSSCHOENEN VOOR MOUNTAINBIKES

Als je gaat mountainbiken heb je behoefte aan stevige schoenen met noppen. Vooral als het drassig is wil je toch grip hebben op de modderige grond. 

JE PERSOONLIJKE NIVEAU

Zorg ten alle tijden voor de juiste schoenen die positiebehoud waarborgen en bescherming geven aan je voeten.

Hoe kies ik fietsschoenen ?

FIETSSCHOENEN VOOR RECREATIEF GEBRUIK

Kies voor een iets minder stijve zool zodat je makkelijk kan blijven lopen. Dit type schoen heeft een zool van verstevigd rubber met als extra voordeel dat die beschermt tegen schokken.

Hoe kies ik fietsschoenen ?

FIETSSCHOENEN VOOR INTENSIEF GEBRUIK

Dit type fietsschoen heeft een zeer stijve zool aangezien dit de trapefficiëntie ten goede zal komen. Korte stukjes wandelen zijn met deze schoenen nog steeds goed te doen!

Hoe kies ik fietsschoenen ?

Chloé

Verkoopster op de fietsafdeling

Kies voor schoenen die je eenvoudig kunt afstellen zoals schoenen met klittenband of een kliksluiting. Dit is prettig en scheelt tijd.