HOE KIES IK FITNESS SCHOENEN VOOR DAMES ?

Cardiotraining, krachttraining, crosstraining... voor de basis oefenen tijdens je fitness activiteiten adviseren wij fitness schoenen nodig die hier specifiek voor gemaakt zijn. Waar moet je precies op letten? De keuze van fitnessschoenen wordt gemaakt op basis van je trainingsfrequentie en intensiteit van de activiteit die je gaat uitvoeren. Verschillende criteria worden vervolgens bekeken: de flexibiliteit, de ondersteuning, de demping en dynamiek van de schoen.

domyos-fitness-Schoenen-vrouw

DE FLEXIBILITEIT

Bij fitness is het belangrijk dat je schoen je niet belemmert bij de natuurlijke beweging van je voet. Daarom moet je controleren of het model is voorzien van een flexibele zool.

De multi-directionele flexibiliteit zet gemakkelijk de energie over in een andere richting en kan snel de drukpunten op de grond wijzigen, dit heb je nodig om explosief te zijn en krachtig te kunnen afzetten. 

Dankzij de grip aan de voorzijde van de schoen kan er makkelijk geroteerd worden, dit heb je nodig tijdens dynamische fitness oefeningen. 

Hoe kies ik fitness schoenen voor dames ?

DE ONDERSTEUNING

Als je regelmatig gaat fitnessen is het belangrijk om je voeten goed te beschermen. Bijvoorbeeld door verstevigingen aan de zijkant van de schoen en het gebruik van een veter waardoor de schoen aan te passen is aan de vorm van je voet. Dit kan nare blessures voorkomen en zorgt voor nog meer comfort. 

fitness_schoenen_dames_turkoois-domyos

DE DEMPING

Tijdens een fitness-sessie maak je verschillende bewegingen in verschillende ritmes. De behoefte van demping kan per persoon verschillen. Als jij demping belangrijk vindt, vergeet dan niet om de verschillende soorten demping van de zool (hardheid, dikte) te vergelijken. Maak een keuze op basis van je ervaringen of vraag de expertise van een van onze medewerkers. 

Hoe kies ik fitness schoenen voor dames ?

DE DYNAMIEK

Dynamiek is belangrijk als je krachtige activiteiten doet zoals cross training en circuittraining. De dynamiek zorgt ervoor dat je meerdere bewegingen achter elkaar kunt blijven doen zodat, ondanks dat je vermoeid raakt,  je toch kan volhouden (nieuwe energie krijgt) en de training af kan maken. Je schoenen kunnen door de goede dynamische eigenschappen je net even een steuntje in de rug kunnen bieden. Onderschat dus nooit het gebruik van goede fitness schoenen.

fitness_schoenen_dames_turkoois_domyos
Hoe kies ik fitness schoenen voor dames ?

ALICE

ONZE FITNESS SPECIALIST

Bij fitness is vooral de ondersteuning van de voorvoet belangrijk. Toch gebruiken veel sporters schoenen waarbij de ondersteuning op de hiel ligt. Deze schoenen hebben de verkeerde eigenschappen (stijf en lastig tijdens rotaties) en zijn dus niet geschikt als fitnessschoen. Je zult daarom begrijpen dat het belangrijk is dat je de juiste fitness schoenen kiest.