HOE KIES IK MIJN ROLLEN?

.

home trainer

Er zijn drie soorten van simulatoren (magnetische rem, elektromagnetische rem- of vloeistof). Om een trainer te kiezen, kan je een keuze maken uit een aantal criteria: het maximale vermogen, het type rem (weerstand) en connectiviteit.

HET MAXIMALE VERMOGEN

Het maximale vermogen in Watts geeft de maximale remweerstand.

HET TYPE REM (WEERSTAND)

Hoe soepel je trapt hangt af van het remsysteem van de fietstrainer en het gewicht van het vliegwiel.

CONNECTIVITEIT

Om de oefening nog leuker te maken, is er nu een breed scala van toepassingen van software beschikbaar die het mogelijk maakt om een ​​interactieve training als virtuele races of locatie gebaseerde video’s bij te wonen. Sommige fietstrainers hebben geïntegreerde sensoren. Verder is er de mogelijkheid om je trainer te voorzien van optionele externe sensoren. Deze sensoren registreren de inspanning (snelheid, vermogen, cadans, ...) nog beter. Afhankelijk van de gebruikte technologie (Bluetooth Smart en / of ANT +), worden de simulators aangesloten op de pc, tablet, smartphone, fiets meter of GPS. Sommige modellen maken gebruik van een directe overdracht en zijn direct verbonden met de fietsketting.

Hoe kies ik mijn rollen?

Hervé

Fietsspecialist bij Decathlon

Wanner je fiets op de fietstrainer is geplaatst, is het achterwiel verhoogd. Deze positie kan even wennen zijn. Het comfort zal worden verbeterd door ook het voorwiel te verhogen. Het is ook aan te raden een speciale achterband te gebruiken om slijtage aan uw normale band te voorkomen.