HOE KIES IK PADELSCHOENEN?

Vergis je niet, padelschoenen zijn niet te verwarren met tennisschoenen en als je regelmatig padel speelt is het belangrijk om op de juiste schoenen te spelen. Wij leggen je hier uit waarom een padelschoen anders is en waar je op moet letten. Demping, grip en weerstand zijn belangrijke aspecten. Lees daarom eerst ons advies!

Hoe kies ik padel schoenen?

Je kiest padelschoenen op basis van je spelniveau en de verwachtingen die je hebt met betrekking tot de ondergrond waar je op gaat spelen.

padelschoenen_gelegenheidsspelers

GELEGENHEIDSSPELERS 

Als je af en toe padel speelt dan ben je vooral op zoek naar schoenen die je veel grip geven. Het is namelijk belangrijk dat je veel controle krijgt als beginner en niet uitglijdt als je jezelf moet afzetten. Padelschoenen verschillen vooral van tennisschoenen door de grip. De grip is noodzakelijk om veilig te kunnen padellen. Padelschoenen voor occasioneel gebruik zijn speciaal voor spelers die niet heel intensief bewegen. Ze moeten in eerste plaats comfort bieden.

padelschoenen_regelmatigespelers

REGELMATIGE SPELERS

Naast snel reageren, wil je als regelmatige speler schoenen die goed dempen en dus alle schokken opvangen. Schoenen voor regelmatig gebruik zijn gemaakt voor spelers die redelijk intensief bewegen. Deze padelschoenen moeten schokken kunnen absorberen en zo je gewrichten niet te veel belasten.

padelschoenen_intensievespelers

INTENSIEVE SPELERS

Als intensieve speler ben je op zoek naar padelschoenen die veel grip bieden, goed isoleren en langdurig mee gaan. Speciaal voor spelers die erg intensief bewegen hebben we heel stevige schoenen ontworpen (zowel de zool als de bovenkant is stevig).