HOE KIES JE DE JUISTE EIWITTEN?

.

choisir ses proteines

DOEL: MASSATOENAME: MASS GAINER

Massatoename is een fase waarin het doel is om gewicht bij te komen. Dit lijkt misschien eenvoudig, maar het is nog niet zo simpel om optimaal aan spieren bij te kweken. Dat vraagt een grote inzet op drie gebieden: voeding - training - slapen.

Het doel van de voeding is om met de juiste voedingsstoffen de toename van magere massa te stimuleren. Maar voeding alleen is niet voldoende! Ze moet worden gecombineerd met een training die speciaal is afgestemd op jouw doel.

Een Mass Gainer is een combinatie van eiwitten en koolhydraten in de ideale verhouding voor massatoename. Hiermee kan je je nutriëntentoevoer verrijken zonder dat je je vaste eetgewoonten hoeft aan te passen.

mass-gainer

DOEL: SPIERBEHOUD / SPIEROPBOUW

Een sporter heeft meer eiwitten nodig, gemiddeld tussen de 1,5 en 2 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht en per dag.

Belangrijk hierbij is een evenwichtige basisvoeding die eventueel kan worden aangevuld met eiwitpoeders.

 

1 tot 3 trainingen per week:

WHEY PROTEIN: Met 21 g eiwitten per shaker is Whey Protein ideaal voor jou, als je af en toe spiertraining doet om je spiermassa op te bouwen en/of te behouden

 

3 trainingen per week of meer:

WHEY EIWIT ISOLAAT:  Ze bestaat voor 80% uit lactoserumeiwitten afkomstig van melk van koeien met GRASS FED-label.~Dit betekent dat de koeien die de melk leverden voor de grondstoffen werden gevoed met gras of hooi en 120 tot 300 dagen per jaar op de weide staan!

Deze whey is rijk aan essentiële aminozuren met meer dan 5 gram BCAA voor een shaker van 30 gram.

whey isolat

DOEL GEWICHTSBEHEERSING

Wie zijn of haar gewicht onder controle wil krijgen, in het kader van droogtraining, afvallen of voorbereiding op een sport met gewichtsklassen zoals vechtsporten, neemt best 250 tot 500 kcal minder per dag binnen. Om de spiermassa te behouden, moet je hierbij meer eiwitten binnenkrijgen: 1,5 tot 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag.

Lean 9: Eiwit 100% wei, snelle opname. Bovendien zit er konjak in, wat een hongerstillend effect heeft en dus helpt bij het afvallen. Het bevat ook nog CLA, L-carnitine en groene thee-extract.

lean

DOEL: RECUPERATIE

De recuperatiefase begint net na het sporten en duurt 2 uur. Deze fase noemen ze wel het "anabolic window" (anabole venster), en het is in deze periode dat je lichaam alles wat het binnenkrijgt optimaal opneemt. Een goede recuperatie is cruciaal om echt vooruit te komen. Het doel van de voeding is om je lichaam alles te geven wat het nodig heeft om de gebruikte reserves tijdens de inspanning terug aan te vullen. Dit bestaat uit meerdere onderdelen:

• je vochtniveau weer op peil krijgen

• de energiereserves aanvullen door koolhydraten aan te voeren (tip)

• het spierherstel te bevorderen (tip) met het aanvoeren van snel opgenomen eiwitten.

Eiwitten whey & whey eiwit isolaat