HOE KIES JE DE JUISTE WALKIETALKIE?

De walkietalkie, waarmee je snel met een groot aantal mensen kunt communiceren, is ondertussen een onmisbaar en veilig accessoire geworden voor elke groepsactiviteit. Het is aan jou om ze zorgvuldig uit te kiezen!

cc talkies

De keuze voor een walkietalkie is afhankelijk van 3 criteria: het bereik, het aantal kanalen en de autonomie.

1. OVER WELKE AFSTAND MOET IK KUNNEN COMMUNICEREN?

Het eerste criterium waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van je walkietalkie is de maximale afstand die er tussen jou en je gesprekspartners zal zijn: dat bepaalt het bereik dat je nodig hebt.

WALKIETALKIE KLEIN BEREIK

Voor groepsactiviteiten binnen een straal van maximaal 5 km (bijvoorbeeld in de stad)

WALKIETALKIE MEDIUM BEREIK

Om te communiceren binnen een straal van 7 km: ideaal voor sportieve activiteiten op het platteland of in het laaggebergte.

WALKIETALKIE GROOT BEREIK

Om te communiceren binnen een straal van 10 km (bijvoorbeeld in het hooggebergte).

2. HOEVEEL KANALEN HEB IK NODIG?

Het tweede criterium is met hoeveel mensen je tegelijkertijd moet kunnen communiceren, en of je geïsoleerde gesprekken wilt kunnen voeren met een gesprekspartner (=subkanalen).

IK HEB GEEN SUBKANALEN NODIG, WANT WE HEBBEN MAAR EEN KLEINE TOT MIDDELGROTE GROEP

Kies voor een walkietalkie met 8 kanalen, zodat je op een kanaal met iedereen kunt communiceren of een geïsoleerd gesprek kunt voeren op een van de andere 7 kanalen.

IK HEB SUBKANALEN NODIG WANT WE ZIJN MET TE VEEL VOOR SLECHTS 8 KANALEN

Kies een walkietalkie met voldoende subkanalen zodat je met al je teamgenoten in groep of apart kunt communiceren.

3. OP BATTERIJEN OF MET EEN ACCU?

OP BATTERIJEN
De modellen op batterijen hebben een goede autonomie en zijn geschikt voor korte tot middellange uitstappen.Kies idealiter voor oplaadbare batterijen die je thuis aan het lichtnet kunt opladen, dat is wel zo goed voor het milieu.

MET EEN ACCU
De beste keuze voor sporters die er langer op uit trekken (voor bijvoorbeeld trektochten van meerdere dagen). Neem zeker ook een powerbank mee, zodat je de walkietalkie in de vrije natuur kunt opladen.De autonomie van deze walkietalkies kan nogal verschillen per model: let er dus goed op dat je er een koopt die net zo lang meegaat als jij hem nodig hebt!

walkietalkie-media