Hoe kies je een enkelbrace?

Een preventieve, soepele of stijve enkelbrace om je enkel te beschermen en letsel te voorkomen. De enkel is een delicaat gewricht dat zwaar belast wordt tijdens het sporten: je moet er dus goed zorg voor dragen! We helpen je om een enkelbrace te kiezen die aansluit bij je verwachtingen.

enkelbrace

Er bestaan 3 categorieën volgens je behoefte aan steun en je sportactiviteit: een preventieve (of proprioceptieve) enkelbrace, een soepele enkelbrace en een stijve enkelbrace.

Preventieve enkelbrace

Een preventieve enkelbrace is nuttig om een lichte en gelijkmatige compressie uit te oefenen op je enkelgewricht. Ideaal om weer te beginnen sporten na een letsel of als je een chronisch fragiele enkel hebt.  

Soepele enkelbrace

Een soepele enkelbrace dient om je enkel te stabiliseren, ondersteuning te bieden en de correcte beweging van het gewricht te begeleiden. Dergelijke braces zijn vaak voorzien van elastische straps om ondersteuningsgraad van de brace te regelen. Dit type brace is ideaal om het risico op verzwikking te beperken.

Stijve enkelbrace

Een stijve enkelbrace begeleidt het enkelgewricht om bewegingen die buitensporig zijn of tot letsel kunnen leiden, te beperken. Deze braces zijn aanbevolen voor wie herstelt van een letsel.