hoe-kies-ik-een-tafeltennistafel-voor-free-ping-pong?

Hoe kies ik mijn tafeltennistafel voor buiten?

.

Je speelt graag bij je thuis, free ping pong vind je wel leuk en een partijtje met vrienden, familie of collega's sla je niet af. Nu zoek je alleen nog een tafel om te spelen ... Dan ben je bij ons aan het juiste adres! 

Free tafeltennis of ping pong is een sport voor iedereen. Je fysieke conditie, je leeftijd, het weer en de plek waar je speelt, spelen echt geen rol. Het is de ideale activiteit voor iedereen die (opnieuw) wil gaan sporten. Je begint rustig maar na een tijdje ga je intensiever spelen en gaat het er een stukje zwaarder aan toe. Free ping pong speel je waar je maar wilt, zolang je maar een tafeltennistafel, een batje en een balletje hebt!

In ons assortiment vind je tafeltennistafels om overal waar je maar wilt te spelen: in kleine of grote ruimtes, op zolder, in een garage, op een grasveld of hobbelig terrein, in een kleine slaapkamer of grote speelkamer, op een rechthoekige, ronde of vierkante tafel, ...  Vraag je eerst af hoeveel ruimte je hebt: heb je minstens 15 m² ruimte voor een tafel met standaardafmetingen? Indien niet moet je er rekening mee houden dat je voor een medium tafel 10 m² ruimte nodig hebt. Als je maar 4 m² hebt, moet je sowieso een kleine tafel kiezen.

Opgelet: hoe kleiner je tafel, hoe nauwkeuriger en geconcentreerder je moet spelen om je tegenstanders te verslaan!

hoe-kies-ik-een-tafeltennistafel-voor-free-ping-pong?

Weerbestendigheid

Staat je tafel dag en nacht buiten? Dan wordt ze voortdurend blootgesteld aan regen, uv-stralen, sneeuw en vocht. Kies dan sowieso voor een outdoor tafel. De metalen onderdelen zijn roestvrij en de speelbladen van melamine zijn bestand tegen slecht weer, zonder van vorm te veranderen of aan spelkwaliteit in te boeten. We geven tien jaar garantie op je standaard outdoor tafel PONGORI. Wil je dat je tafel nog langer meegaat? Denk er dan aan om ze met een hoes te beschermen.

Een tafel is pas "weerbestendig" als ze twee tests heeft doorstaan. Voor de eerste test wordt de tafel ondergedompeld in een bad om er zeker van te zijn dat het speelblad en de metalen structuur niet aangetast worden. De tweede test is de zogenaamde zoutspraytest waarbij de omstandigheden van een strand nagebootst worden. Zo zijn we er zeker van dat onze tafels voldoen aan de eisen voor de tienjarige garantie.

Staat je tafel binnen (garage, speelkamer, zolder, ...) of nooit in de regen? Kies dan voor een indoor tafel. De speelbladen van spaanplaat zijn even dik als die van een outdoor tafel maar hebben een betere opstuitkwaliteit voor een vaak lagere prijs.

hoe-kies-ik-een-tafeltennistafel-voor-free-ping-pong?

Transportgemak

Moet je wel wat afstand afleggen tussen de opbergplaats van je tafel en de plek waar je gaat spelen? Kies dan voor grote wielen als je je over een hobbelig terrein (grasveld, grind, ...) moet verplaatsen. Kleine wieltjes zijn dan weer nuttig om je op vlak (asfalt, beton, tegels) terrein te verplaatsen. Als je tafel altijd op dezelfde plek blijft staan, kies je voor een vaste tafel (maar gebruik dan zeker een hoes als je een outdoor tafel hebt).

Wij testen hoe gemakkelijk je een tafel kunt verplaatsen door te bepalen hoeveel kracht je nodig hebt om de tafel in verschillende richtingen op een vlakke bodem te verplaatsen.

hoe-kies-ik-een-tafeltennistafel-voor-free-ping-pong?

Makkelijk te openen

Om snel een wedstrijdje te kunnen spelen, moet je de tafelbladen ook makkelijk kunnen openen. Onze tafeltennistafels zijn uitgerust met een systeem om de twee bladen vast te zetten of los te maken.

Vaste tafels hebben geen sluitsysteem. De twee tafelbladen moeten manueel gemonteerd en uit elkaar gehaald worden.

Andere tafels beschikken al dan niet over een centraal systeem om ze te openen/sluiten.~Tafels met een centraal systeem beschikken over een handgreep onder elk blad om de tafel te vergrendelen/ontgrendelen. Tafels zonder centraal systeem beschikken over twee handgrepen aan de zijkanten van de twee bladen om de tafel te vergrendelen/ontgrendelen.

We bepalen hoe gemakkelijk je een tafel kunt openen door te kijken hoelang het duurt om een gesloten tafel volledig open te klappen.

hoe-kies-ik-een-tafeltennistafel-voor-free-ping-pong?

Stabiliteit

Je hebt je tafel opgezet. Nu is het tijd om te kijken welke elementen je spelervaring nog kunnen verbeteren. We hebben heel wat aandacht besteed aan de stabiliteit van je tafel. Zo blijft ze op elk terrein goed op haar plaats staan, hoe intens je er ook op speelt.

Verstelbare poten, remmen op de wieltjes, het totale gewicht van de tafel en de dikte van de metalen buizen van de structuur bepalen hoe stabiel een tafel is.

We kijken naar echte spelers om vast te stellen hoe stabiel een tafel is.

hoe-kies-ik-een-tafeltennistafel-voor-free-ping-pong?

Opstuitkwaliteit

Wil je echt volledig van het spelletje genieten? Dan speelt de opstuitkwaliteit een belangrijke rol. Zeg nu zelf, wat is er vervelender dan een bal te missen door een verkeerde opstuit? Een bal moet op een gelijkmatige manier opstuiten en niet in alle mogelijke richtingen vliegen. Enkel je slag mag bepalen waar de bal naartoe gaat. Bovendien moet de bal voldoende hoog opstuiten om er een spannende rally van te maken. Twee elementen spelen hierbij een cruciale rol: de dikte van de tafelbladen en de stevigheid van de randlijst, de metalen structuur rond de tafelbladen. We meten de opstuitkwaliteit met de volgende test: we laten een bal vanop een hoogte van 30 cm op het tafelblad vallen. De hoogte van de opstuit bepaalt de opstuitkwaliteit van de tafel. Deze test wordt op twaalf verschillende punten uitgevoerd om te kijken of de bal gelijkmatig opstuit.