HOE KIES JE JE ACCESSOIRES VOOR YOGA?

Van zachte tot dynamische yoga... om aan al die verschillende yogavormen te doen, heb je aangepaste accessoires nodig. We stellen je drie types accessoires voor waaruit je net dàt accessoire kunt kiezen dat het meest geschikt is voor jouw vorm van yoga: het yogablok, de riem en de bolster.

Yoga accessoires

HET YOGABLOK: UIT SCHUIMRUBBER OF KURK

Een blok uit schuimrubber is een accessoire dat je helpt om vorderingen te maken in de houdingen van zachte yoga. Het is soepel en zacht en ideaal voor houdingen van relaxatie of meditatie, zowel zittend als liggend. Het is zeer licht, zodat je het makkelijk kunt meenemen.

Een blok in kurk is een waardevolle hulp om bij dynamische yoga het evenwicht te zoeken in je houdingen. Voor meer veeleisende houdingen, waar heel je lichaamsgewicht op het blok komt te rusten, neem je het best een blok in kurk. Dat is zwaarder en stabieler dan een blok in schuimrubber.

yoga block

DE RIEM

De riem is een prima hulpmiddel om je lenigheid te verbeteren bij zachte of dynamische yoga. De riem helpt je om verder te gaan in je houdingen of om een goede techniek aan te houden bij de moeilijkste oefeningen. Het is een perfect accessoire voor wie niet zo soepel is!

Hoe kies je je accessoires voor yoga?

DE BOLSTER

De bolster is een hulpmiddel voor oefeningen die gericht zijn op het openen of stretchen van delen van je lichaam. Het komt ook van pas bij de relaxatie in het begin en het einde van de les. De bolster is ideaal voor lessen restauratieve yoga en yin yoga.

bolster yoga domyos

Joyce

“Accessoires maken een integraal deel uit van je yogabeleving. Je kunt ze gebruiken om je houdingen te verbeteren, vooruitgang te boeken door een goede techniek aan te nemen en ten slotte ook om verder te gaan in je relaxatie. Het is erg belangrijk om net die accessoires uit te kiezen die het best beantwoorden aan jouw vorm van yoga en je behoeftes.”

JOYCE SNELLAERT