header-outfit-regen-golf

Hoe kleed je je om te golfen in de regen?

Je maakt je klaar om naar de start van de eerste hole te gaan en plots valt er een regenbui. Dat had je niet voorzien en nu ben je nat van kop tot teen. Je hebt zin om je favoriete sport te beoefenen, maar de weersomstandigheden zitten niet mee. Dan heb je een geschikte outfit nodig voor regenweer. Hoe kleed je je tegen weer en wind?

Wat belangrijk is

Hoe kies je je golfoutfit voor regenweer?

Comfort en bewegingsvrijheid

Je outfit moet je beschermen tegen de weersomstandigheden, maar mag je niet hinderen tijdens het spelen. Als je kleding te wijd of te strak zit, dan ben je niet in staat om een volledige swingbeweging te maken. Je kleding moet uit een rekbare stof bestaan, vooral aan de buigingszones zoals je knieën en je ellebogen. Kies de juiste kleding volgens je geslacht en vooral volgens je maat.

Waterdichtheid

Het belangrijkste is dat je outfit je droog houdt tijdens het hele parcours. Niet is immers zo onaangenaam als je doorweekt voelen onder je kleding en toch nog moeten verderspelen in de regen! Wil je spelen zonder je zorgen te hoeven maken over de regen die uit de hemel valt, kies dan voor kleding met waterafstotende en waterdichte stoffen zoals polyester.

Windbestendigheid

Als je doorweekt bent en er bovendien een stevige wind waait, dan zul je het ijskoud hebben. Winddichte kleding is ideaal om je te beschermen tegen de koude op het parcours. Deze bestaat uit een dunne maar dichte stof, die geen lucht doorlaat, maar waarin je toch vrij kunt bewegen.

Een outfit die je droog houdt in de regen!

Hoogte-outfit-regen

Je hoofd

Je staat waar je moet staan, kijkt nog een laatste keer naar je doel en krijgt dan regendruppels in je gezicht: onmogelijk om op die manier geconcentreerd te blijven. Wil je je hoofd en ogen beschermen en vooral ook je haar droog houden, draag dan een regenhoedje of een pet. 

Je bovenlichaam

Een waterafstotend of waterdicht jasje? Je noden hangen af van je gebruik. Hiermee willen we zeggen dat enkele minuten in een lichte motregen spelen niet hetzelfde is als 18 holes slaan in de gietende regen. Onze jasjes zijn voorzien van aantrekkoordjes zodat je ze goed kunt aanpassen.

Je benen

De laatste generaties golfbroeken zijn gemaakt om waterdicht te zijn. Zelfs als je je bal in de rough slaat, hoef je niet meer bang te zijn dat je benen nat worden. Om ervoor te zorgen dat je comfortabel kunt wandelen, hebben onze broeken een aanpassend model. Op die manier schuren de pijpen niet tegen elkaar, zelfs niet bij de swing. 

Je voeten

Met waterdichte schoenen zul je je parcours op een totaal andere manier kunnen afleggen. Je zult geen vertraging oplopen in het natte gras en je zult steeds met veel zin verdergaan. Schoenen met spikes of noppen geven je bovendien een perfecte grip, zowel tijdens de swing als bij het lopen.

De juiste accessoires om droog te blijven tijdens het golfen!

Paraplu-outfit-regen

Neem een paraplu mee om de waterdruppels op te vangen!

Zoals de naam aangeeft, beschermt een paraplu je tegen de regen. Een goede paraplu is windbestendig en heeft stevige baleinen zodat hij niet overslaat. Vooral de diameter is belangrijk. Als je droog wilt blijven met je trolley, kies dan een grote paraplu.

hoes-outfit-regen

Een regenhoes om je tas te beschermen!

Als je je tas volledig wilt beschermen, moet je ook je clubs bedekken. Deze worden blootgesteld aan de open lucht en dus ook aan de elementen van de natuur: wind, regen … Om ze in goede staat te houden kun je een regenhoes over je tas bevestigen. Met dit accessoire en een goed onderhoud zullen je clubs jarenlang meegaan!

waterdichte-tas-outfit-regen

Met een waterdichte tas heb je geen water mee in je zakken!

Je wilt een tee uit je tas nemen en je voelt dat er water in zit? Om dit te vermijden kies je best een waterbestendige tas. De meeste tassen worden gemaakt uit waterdichte materialen en hebben thermogelijmde zakken, zodat het water niet door de naden kan dringen.

Deze tips zullen je misschien ook interesseren:

De juiste uitrusting kiezen om te starten met golf

De juiste uitrusting kiezen om te starten met golf

Start je met golf? Neem een kijkje in onze checklist met zaken die je zeker nodig zult hebben als je je eerste stappen op de golfbaan wil zetten.

de deugden van golf

De deugden van golf

Een balletje in een gat spelen dat 10,8 cm diameter meet en 500 meter verder ligt, dat gaat toch niet... Fout! Golf is uitdagend. Ga de uitdaging aan en geniet!

Hoe kies ik een golfkarretje

Hoe kies ik een golftrolley?

Ontdek onze tips om je te helpen bij het kiezen van jouw golfkarretje.

golf spelen oefeningen spelvormen

Wat zijn de belangrijkste spelvormen in het golfen?

1-tegen-1 of in team, golfen kun je op heel wat verschillende manieren zodat het nooit saai wordt! Stroke Play, Match Play, Foursome, ... Zeggen deze termen je helemaal niets? Ontdek de regels en daag je vrienden uit voor een wedstrijdje op de green.

Handige weetjes voor je eerste golfwedstrijd

Zeven handige weetjes voor je eerste golfwedstrijd

Waar moet ik staan op? Wanneer moet ik spelen? Wat moet ik doen als mijn bal in het water valt? Ontdek de basisregels met onze zeven eenvoudige en handige weetjes.

De juiste uitrusting voor beginnende golfers

Je fysieke paraatheid bij golf, een belangrijk gegeven

Golfen, dat is toch gewoon gezellig over een golfbaan kuieren? Wel ... niet helemaal. Ook golfers moeten over een goede fysieke conditie beschikken om ervoor te zorgen dat elke slag doeltreffend is. Netjes. En mooi... Een goede basisconditie is dan ook een must.

golfmateriaal onderhouden

Hoe je golfmateriaal onderhouden?

Ontdek de tips van Inesis om je golfmateriaal te onderhouden, zodat je er lang genot van hebt!

handschoen golf Decathlon Inesis

Hoe kies je een golfhandschoen?

Als golfliefhebber lijkt het evident om een goede golfhandschoen te kiezen, maar voor beginners is het niet altijd makkelijk. We helpen je verder om een golfhandschoen te kiezen, een niet te onderschatten accessoire om comfortabel te kunnen golfen.