HOE KIES JE JE OUTFIT VOOR DYNAMISCHE YOGA?

Ashtanga, lyengar, vinyasa, hot/bikram… Voor al deze verschillende types dynamische yoga heb je een aangepaste outfit nodig. Houd daarbij rekening met drie criteria: de ondoorzichtigheid van het product, de bewegingsvrijheid die het je biedt en een goede afvoer van de transpiratie.

tenue yoga dynamique

ONDOORZICHTIGHEID

Bij het aannemen van min of meer acrobatische houdingen heeft de stof van je broek de neiging om uit te rekken (bv. bij de houding 'neerwaartse hond'), vandaar dat het belangrijk is om een ondoorzichtig kledingstuk te kiezen dat geen delen van je lichaam laat doorschijnen.

BEWEGINGSVRIJHEID

Dynamische yoga vraagt veel lenigheid en soepelheid. Kies voor een aansluitende outfit die als een tweede huid zit, zodat je je lekker op je gemak voelt, meer bepaald bij omgekeerde houdingen.

Je kunt ook kiezen voor kleren zonder naden of met ultraplatte naden, om elk risico op wrijving te vermijden.

Om je beter te kunnen afsluiten en te kunnen focussen op de oefeningen, is het van het grootste belang dat je outfit elke lichaamsbeweging volgt en je niet hindert bij het aannemen van allerlei soorten houdingen.

dynamischekledij voor yoga

AFVOER VAN DE TRANSPIRATIE

Het passend omgaan met zweet is essentieel bij dynamische yoga, die nu eenmaal veeleisender is voor het lichaam dan zachte yoga, zodat je je oefeningen zo comfortabel mogelijk kunt uitvoeren. Geef bij dit type yoga de voorkeur aan lichte kledij met technische ademende stoffen die de transpiratie doeltreffend afvoeren en die je lekker droog houden.

signature

ALI

VERKOPER IN BORDEAUX ST. CATHERINE - YOGA-AMBASSADEUR

“Dynamische yoga vereist concentratie en stabiliteit, je outfit mag je niet uit je concentratie halen. We hebben dus technische producten ontworpen die meebewegen met je lichaam, zodat je je kunt concentreren op je houdingen zonder dat je aan je outfit hoeft te denken.”