HOE KIES JE JE UITRUSTING VOOR SKATING LANGLAUFEN?

Als moderne discipline binnen het langlaufen wordt het skating langlaufen gekenmerkt door de schaatsbewegingen, om nog beter te glijden. Ontdek hier onze tips om je uitrusting te kiezen!

Je kunt je uitrusting voor skating langlaufen kiezen op basis van 3 criteria: je niveau, de maat van je ski's volgens je lichaamsbouw en de compatibiliteit met de afstelnormen van je bindingen.

JE NIVEAU

HOE VAAK EN HOE INTENSIEF GA JE LANGLAUFEN? IN TEGENSTELLING TOT KLASSIEKE LANGLAUFSKI'S HEBBEN SKATINGSKI'S GEEN SCHUBBEN OF STIJGVELLEN. HET BELAG ZIET ER GLAD UIT EN MOET REGELMATIG WORDEN ONDERHOUDEN MET EEN GLIJWAX VOOR EEN OPTIMAAL GLIJVERMOGEN.

EXPERT / INTENSIEF GEBRUIK

Kies voor lichte ski's met een optimaal glijvermogen en een sterke rebound.

Deze ski's zijn stijver en smaller en geven aanzienlijk meer glijvermogen. Hiermee kun je alle reliëfs aan en leg je langere parcours af in een gestaag tempo. 

BEGINNER / OCCASIONEEL GEBRUIK

Kies voor wendbare ski's met een goed glijvermogen.

GEVORDERDE / REGELMATIG GEBRUIK

Kies voor wendbare ski's met een goed glijvermogen en een lichte rebound.

Ze geven je extra comfort en zorgen ervoor dat je gemakkelijker vooruitkomt op alle soorten sneeuw, dankzij de relatief soepele flex* en de goede stabiliteit.

Met deze ski's kan je goed starten en krijg je de typische schaatspas snel onder de knie.

DE JUISTE MAAT SKI'S

De maat van je ski's hangt af van je lichaamsbouw (gewicht).

Verder kan je je keuze ook laten afhangen van je gebruiksniveau: een langere ski geeft je meer glijvermogen, terwijl een kortere ski beter wendbaar is.

COMPATIBILITEIT MET DE AFSTELNORMEN VAN JE BINDINGEN

ER BESTAAN 3 SOORTEN AFSTELNORMEN VOOR SKIBINDINGEN, AFHANKELIJK VAN HET MERK. DEZE VERSCHILLENDE AFSTELNORMEN ZIJN NIET ALTIJD COMPATIBEL, WAARDOOR NIET ALLE SKI'S MET ALLE SKISCHOENEN TE COMBINEREN ZIJN.

SNS

Norm ontwikkeld door Salomon. Voor ski's van de merken Salomon en Atomic. Klapt in met Pilot-systeem, alleen geschikt voor de schoenen en bindingen van SNS Pilot.

NNN

De meest gebruikte norm. Eigendom van het merk Rottefella, leverancier van de merken Quechua, Fischer, Madshus en Peltonen. Deze producten voldoen aan de NNN- en de PROLINK-norm.

PROLINK

Deze norm is identiek aan de NNN-norm. Hij werd ontwikkeld door Salomon om ervoor te zorgen dat deze producten compatibel zijn met de NNN- en de PROLINK-norm.

VINCENT

PRODUCTMANAGER LANGLAUFEN

Wil je aan skating langlaufen doen, leer dan de bijhorende techniek aan. Met de hulp van een monitor of vriend die deze techniek beheerst, heb je deze al na 2 tot 3 sessies onder de knie.