WELKE JAS KIES JE ALS JE OP DE PISTE GAAT SKIËN?

Als je een nieuwe ski-jas gaat kopen, houd je best rekening met de volgende vier criteria: warmte, waterdichtheid, ademend vermogen en eigenschappen zoals een sneeuwvanger en een afneembare kap.

Kies een jas om op de piste te skiën met wed'ze by decathlon

WARMTE

JASSEN VOOR TEMPERATUREN VAN 0 °C TOT -5 °C

De perfecte jas voor skiërs die het vaak te warm hebben of op zoek zijn naar een lichte jas om te skiën. Naargelang de temperatuur en hun behoefte kunnen ze hun eerste laag (thermische kleding) en hun tweede laag (midlayer) aanpassen.

JASSEN VOOR TEMPERATUREN VAN -10 °C TOT -20 °C

Deze jassen zijn perfect voor koukleumen en vaak voorzien van een voering met veren en dons. Een betere jas om tijdens de strenge winterkoude in januari te skiën ga je echt niet vinden. Als je echter in april gaat skiën, is deze jas eigenlijk te warm.

JASSEN VOOR TEMPERATUREN VAN -5 °C TOT -15 °C

Deze jassen zijn geschikt voor de meeste skiërs, vooral voor skiërs die het gewoon zijn om in verschillende periodes van de winter te gaan skiën. Naargelang de temperatuur en hun behoefte kunnen ze hun eerste laag (thermische kleding) en hun tweede laag (midlayer) aanpassen.

WATERDICHTHEID

GECOAT

Een coating is een soort van "pasta" die aan de binnenkant van de stof is aangebracht. Water en sneeuw krijgen zo geen kans om in je jas binnen te dringen. Het is een uitstekende manier om de waterdichtheid van een jas te verbeteren en lekker droog te blijven.

WATERDICHT: SEMI-WATERDICHT MEMBRAAN EN NADEN

Een membraan is een erg dunne stof die aan de binnenkant van de buitenstof wordt aangebracht. Het membraan houdt water van buitenaf tegen maar het laat wel de transpiratie van het lichaam door.

ZEER WATERDICHT: MEMBRAAN 10 000 MM EN WATERDICHTE NADEN

Dit kledingstuk is niet alleen gemaakt van een waterdichte stof, wij verhogen ook de waterdichtheid met waterdichte naden. Op de naden aan de binnenkant van het kledingstuk brengen we zelfklevende en waterdichte stroken aan om het perfect hermetisch af te sluiten tegen water.

ADEMEND VERMOGEN

ADEMENDE STOF

Zorgt ervoor dat transpiratie eenvoudiger afgevoerd wordt. Zo blijf je droog en vermijd je dat er condensvorming aan de binnenkant van de jas ontstaat.

VENTILATIERITSEN

De jas is uitgerust met ventilatieritsen op de borst en onder de armen. Je kunt de ritsen gewoon openen als je het te warm hebt.

EIGENSCHAPPEN

AFNEEMBARE KAP

Een kap die je kunt afnemen om minder wind te vangen en je skihelm comfortabeler te dragen.

SNEEUWVANGER

Een sneeuwvanger is een bescherming in de taille die wordt vastgezet met drukknopen onderaan de ski- of snowboardjas. Hij voorkomt dat sneeuw of koude lucht in de jas dringen, tijdens het skiën en vooral als je valt.