ZO KIES JE HET JUISTE FITNESSTOESTEL

Train je liever thuis dan in de  fitness?

comment_choisir_appareil_fitness_maison_vélo

Train je liever thuis dan in de  fitness? Met wat plek en een degelijk toestel is dat eenvoudig  te regelen. Wij staan je bij  in het kiezen, testen, installeren  en dienst na verkoop. 

STAP 1 SURFEN

Online vind je al onze trainingstoestellen van Domyos op een rijtje, met hun voordelen en hun prijs. Hier kan je alvast een eerste selectie maken. Er zijn vijf groepen apparaten met telkens diverse modellen.

LOOP- EN WANDELBANDEN:
Ideaal om te trainen en je prestaties te verbeteren. De keuze van een loop- of wandelband wordt bepaald door het doel dat je wil bereiken: terug in conditie raken, gewicht verliezen of je prestaties verbeteren.  Deze drie criteria helpen je bij het maken van de beste keuze: de prestaties (snelheid en hellingsgraad), het loopoppervlak en de coaching (indicaties, programma’s, compatibiliteit met de e-connected app).

HOMETRAINERS:
Super om opnieuw in vorm te raken en je uithoudingsvermogen te verbeteren. Welke hometrainer hangt af van de mate van gebruik en volgende criteria: het comfort van het toestel, de vlotheid van de trapbeweging, de weerstand en de coaching (indicatoren, programma’s en compatibiliteit met de e-connected app). Dat laatste wordt bepaald door het type zadel, het al dan niet kunnen verstellen van stuur en zadel,  en de hoogte van je frame-opstap.

tapis_de_course_appareil_fitness

CROSSTRAINERS:
Een crosstrainer zorgt voor een complete training die je volledige lichaam aanspreekt. Hij traint je hartspier en maakt je boven- en onderlichaam strakker. De keuze van een crosstrainer wordt bepaald door je doelen. Hoe intensiever het gebruik, hoe meer de soepelheid en de grootte van de beweging jou comfort en prestaties zullen bieden. Want hoe groter de trapbeweging, hoe meer spieren je aanspreekt, en dus hoe meer calorieën je verbrandt.

ROEITRAINERS:
Een roeitrainer biedt een volledige en efficiënte training. Hij combineert cardiotraining – om je hart in conditie te houden en je uithoudingsvermogen te vergroten – met een training voor al je spieren, om je hele lichaam strakker en gespierder te maken. De trekbeweging zet schouders, armen, rug, borst, buik en ook dijen en kuiten aan het werk. Een roeitrainer is de ideale aanvulling op  je favoriete sport, zowel om in vorm te  blijven als om je prestaties te verbeteren.

SPINNING FIETSEN: 
Wie al wel eens een fitnesscentrum heeft bezocht, kent ze ongetwijfeld. In eerste instantie lijkt een spinning fiets op een hometrainer, maar de weerstand dien je manueel aan te passen door al rijdend aan een knopje te draaien. Een spinningbike voelt meer aan zoals een gewone fiets. Zo kan je, op basis van een eigen schema of bijvoorbeeld een YouTube-video, je eigen workout in handen nemen. Door regelmatig van positie te wisselen (soms rechtstaan, soms zitten) train je verschillende nuttige spieren. En je conditie gaat er ook zwaar op vooruit! 

rameur_maison_appareil_fitness

STAP 2 KIJKEN 

Heb je het toestel, dat beantwoordt aan je noden en wensen, gevonden? Of twijfel je nog tussen twee of meer opties? We raden je aan om je keuze sowieso live te komen bekijken. In de meeste winkels staan een aantal toestellen opgesteld. Onze medewerkers beantwoorden met plezier en in alle eerlijkheid je vragen. Check vooraf best even telefonisch of jouw apparaat er tussen staat, of in welke winkel je ervoor terechtkan. 

STAP 3 LIVE TESTEN

Helemaal zeker zijn van je sportieve investering? Test je toestel dan uit in de winkel. Want zo voel je of dit toestel bij jou past. 

STAP 4 BESTELLEN

Bestellen doe je online of in de winkel. Bepaalde toestellen kan  je onmiddellijk meenemen als ze  op voorraad zijn. Alle toestellen worden gratis aan huis geleverd.  De transportfirma contacteert jou om een gepaste moment te vinden. Je kan je grotere toestel ook laten leveren in de winkel, op een adres naar keuze of in een afhaalpunt. 

STAP 5 INSTALLEREN

Je installeert je fitnesstoestel best zelf. Onze toestellen zijn zo ontworpen dat ze zich makkelijk laten monteren. Bij het apparaat wordt een duidelijke handleiding geleverd. Op onze hulpsite support.decathlon.be vind je voor elk fitnesstoestel ook een montagevideo. Bovendien ondersteunen we je hier met advies voor het onderhoud en oplossingen voor mogelijke kleine probleempjes. Kies hiervoor in de rubriek ‘fitnesstoestellen’ het apparaat dat jij kocht.

Je geniet twee jaar garantie op de onderdelen van onze fitnesstoestellen en vijf jaar op het frame. 

STAP 6 DIENST NA VERKOOP 

Heb je een probleem dat je niet opgelost krijgt via onze supportsite? Dien dan een bijstandsaanvraag in. Die wordt binnen de 48 uur behandeld. Een technieker contacteert  je telefonisch en zoekt samen met  jou naar een oplossing. Als er per  telefoon geen oplossing kan aangebo den worden, dan komt een technieker het toestel bij jou thuis herstellen of sturen we nieuwe onderdelen op naar jouw adres.

ARTIKEL UIT ONS MAGAZINE EDITIE HERFST/WINTER 2019

teaser

Eat, sleep, dive, repeat

Thibaud Geerinckx is de Belgische Subea-ambassadeur. Samen met zijn vriendin Juliette bracht hij een onvergetelijk bezoek aan Mosiah Arthus, zijn enthousiaste collega in duikparadijs Martinique.

Wed'ze

Achter de schermen bij Wed'ze

Wintersport neemt bij Decathlon een steeds grotere en belangrijkere plaats in. Onder de merknaam Wed’Ze wordt ondertussen het hele gamma wintersportproducten aangeboden. We nemen een kijkje achter de schermen.

mission_green_decathlon_ecologie

De groene missie van Decathlon

Sport toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen op een verantwoorde manier.” De Decathlon missie is ambitieus en motiveert ons bedrijf richting een circulaire economie met strenge klimaatdoelstellingen.

teaser

De populariteit van gemengde teams

Van een inclusieve teamsamenstelling waar elk talent telt, tot leren samenspelen over de gendergrenzen heen: korfbal, touch rugby en quidditch zijn maar enkele van die gemengde sporten die de waarden van goed sportmanschap zo goed uitdragen.

choisir_appareil_fitness_domyos

Zo kies je het juiste fitnesstoestel

Train je liever thuis dan in de fitness? Met wat plek en een degelijk toestel is dat eenvoudig te regelen. Wij staan je bij in het kiezen, testen, installeren en dienst na verkoop.

hip_hop_danse_premiere_lecon

Alors, on danse ...

Al jaren speelde ik met het idee om hiphop te dansen (met dank aan Benny B) maar ik durfde nooit de stap te zetten. Toen me een individuele les werd aangeboden, heb ik dus niet lang geaarzeld.

teaser

Waanzinnige uitdagingen om je sportleven pittiger te maken

Wordt het tijd dat je een nieuwe sportieve uitdaging zoekt? Hier vind je alvast een paar ideeën die je op weg kunnen helpen. En dromen mag …

teaser

Snowboarden, toegankelijk voor de allerkleinsten

Misschien sta je er niet echt bij stil, maar ook snowboarden is een zeer toegankelijke sport voor de allerkleinsten. En dat wil Childeric Bogaert van Sneeuwsport Vlaanderen graag bewijzen met de Kids On Snow-tour.

teaser

De eerste keer op wintersport?

Gaan skiën met (kleine) kinderen is niet evident. Mits een goede planning en een paar handige tips verzeker je jezelf van een zorgeloze vakantie.

randonnée_avec_son_chien_trekking

Een avontuur op 6 poten

Marine Pigneur (32) is vastberaden in haar wanderlust. Samen met haar husky ‘Helfy’ doorkruist ze dit jaar Europa te voet. Vanuit Dinant wandelen ze de camino naar Santiago de Compostela. Daarna gaat het richting Rome en Oost-Europa. Marine volgt vooral haar intuïtie en meer dan ooit haar eigen hond.

teaser

Tijd voor een nappacino?

Een dutje van 20 minuten, presteer je daar nu echt beter van? We leggen het fenomeen van de powernap onder de loep, samen met de Nederlandse expert Kasper Janssen.

préparer ma course de cross

Hoe bereid ik me voor op mijn eerste veldloop?

Wanneer het atletiekseizoen aan zijn winterslaap begint, ontwaakt het veldloopseizoen. De atletiekpiste wordt ingeruild voor grasvelden, modder en zand.

surfer_en_hiver_combinaison

Surf de hele winter door

Bij surfen denk je natuurlijk aan zonovergoten exotische stranden, bruingebrande lichamen, perfecte golven en een idyllische branding. Voor de fervente surfer stopt het surfseizoen echter nooit. Met het juiste materiaal en een paar nuttige tips kan ook jij met een gerust gemoed en warme tenen in de winter op je surfplank staa

teaser

Sporten met je kind vergeet je nooit!

Samen met je volwassen dochter of zoon een bijzondere sportieve uitdaging aangaan, betekent in team fysieke en mentale grenzen verleggen. Deze duo’s gingen ervoor en blikken blij en dankbaar terug.

Trekking_désert_randonnée_Maroc

Woestijntrekking iets voor jou?

Een team doorwinterde Berbers begeleidt je van kasba naar tentenkamp. Forclaz-productmanager Sophie Jarray testte het concept uit.

teaser

Cyclocross vs gravel

Offroad fietsen wordt steeds populairder. De mountainbike kent natuurlijk iedereen, maar wat zijn je opties als de route net iets minder hobbelend is, en je toch een noemenswaardige snelheid wilt halen?

teaser

De jacht, een andere kijk op de natuur

Hoewel er nogal vaak commotie rond is, zijn de regels van de jacht in België nochtans netjes afgebakend. Wij hebben een afspraak met Els en Romain, twee jagers die graag met ons hun visie delen.