VERDER TRAINEN TIJDENS JE VAKANTIE 

Fitnesscoach Emilie Vandroth geeft ons enkele tips om onder de palmbomen of aan het zwembad gewoon verder te trainen!

cardio pendant les vacances

Je hebt al enkele weken trouw je trainingen afgewerkt. Zou je het zelf niet jammer vinden als al die inspanningen als sneeuw voor de zon verdwijnen? Zeker als je weet dat je tijdens je vakantie eigenlijk tijd in overvloed hebt. Fitnesscoach Emilie Vandroth geeft ons enkele tips om onder de palmbomen of aan het zwembad gewoon verder te trainen!

1. VAN UITSTEL KOMT AFSTEL!
Tijdens de vakantie even niet trainen? We raden je het niet aan ... “Het is vaak erg moeilijk om na je vakantie weer aan de slag te gaan”, vertelt Emilie, die zelf tijdens haar vakantie gewoon verder traint. “Je hoeft tijdens je vakantie echt niet tot het uiterste te gaan. Als je gewoon een beetje traint, kun je thuis gemakkelijk de draad weer oppakken. En zeg nu zelf, is het niet spijtig als je plots zou stoppen nadat je je weken in het zweet hebt gewerkt? Een paar lichte trainingen maken het heel wat eenvoudiger om thuis weer vol goede moed aan de slag te gaan.”

2. DE OCHTENDSTOND HEEFT GOUD IN DE MOND
Tijdens haar vakantie begint Emilie haar dag steevast met cardiotraining en core strength- oefeningen. “Ik ben ongeveer 20 tot 30 minuten bezig. Ik neem steeds een springtouw mee, een handig accessoire dat weinig plaats in mijn bagage inneemt”, vertelt ze lachend. “En daarna werken mijn man en ik ons trainingsschema af. We doen een aantal oefeningen waar we geen apparatuur voor nodig hebben.” Burpees, jumping squats, lunges … Laat je hartslag enkele minuten stijgen en vervolgens terugzakken met enkele core strength-oefeningen om je training af te sluiten. Nu ben je volledig klaar voor het zwembad of een uitstapje!

3. JOGGEN OF FIETSEN EN TEGELIJK DE OMGEVING VERKENNEN
Je kunt 's ochtends ook een aantal kilometer gaan joggen. “Een nieuwe omgeving is echt een zegen om te sporten”, vertelt Emilie. “Als je over het strand loopt of een nieuwe omgeving ontdekt, wordt je training bijzonder. Je doorbreekt je routine en lijkt de inspanning amper te voelen! Hetzelfde geldt voor de fiets: aarzel niet om je fiets mee te nemen of om er eentje te huren zodat je al fietsend de omgeving van je hotel kunt verkennen. Alleen, met je partner of met vrienden, een sportief uitje is een uitstekende manier om de dag te beginnen!

4. De juiste momenten om te trainen
Het voordeel aan vakantie is dat je je dag kunt indelen zoals jij het wilt. Toch is er een aantal uitgelezen momenten om aan cardiotraining te doen. “ Ik train altijd 's ochtends, ofwel op een nuchtere maag, ofwel nadat ik iets licht gegeten heb zoals een banaan of enkele stukjes gedroogd fruit”, vertelt de coach. “Anders kun je het best tot een uurtje na je ontbijt wachten, omdat je toch vrij intensief beweegt en je spijsvertering in de knoop kan raken.” Hetzelfde geldt voor s' avonds: je kunt beter trainen voor het avondeten in plaats van erna. Je zul slapen als een roosje!

5. NU DE PRAKTISCHE KANT NOG!
Tijdens je vakantie zijn 20 tot 30 minuutjes cardiotraining voldoende om in conditie te blijven... Maar opgelet, vergeet je sportspullen niet als je je koffers gaat pakken! Vergeet ook niet om informatie in te winnen voor je op vakantie gaat: is er een fitnesszaal in je hotel? Een zwembad? Is er een park in de buurt? Als je op voorhand de nodige inlichtingen verzamelt, kun je je cardiotrainingen perfect inplannen en kun je de geschikte spullen meenemen! Ga je ook verder trainen tijdens je vakantie? Wat is je favoriete sport? Welke tips heb jij om verder te blijven sporten? Vertel ons hoe jij de dingen aanpakt!

cardio pendant les vacances

Ga je ook verder trainen tijdens je vakantie? Wat is je favoriete sport? Welke tips heb jij om verder te blijven sporten? Vertel ons hoe jij de dingen aanpakt!