DE 'LAPS'

'Lap' is een Engels woord voor een rondje of een etappe... Hardlopers en fietsers gebruiken het woord vaak om een deel van hun parcours mee aan te duiden. We hebben dat woord gekozen zodat je je sportsessies in detail kan analyseren.

laps

De 'laps'-functie deelt je sportsessie op in verschillende stukken en geeft je, in de vorm van een tabel, je gemiddelde snelheid (en het tempo onder dat gemiddelde) en je gemiddelde hartritme voor elk deeltraject. Tijdens een vrije sessie wordt het parcours opgedeeld in stukken van 1 km.

Ga in de app naar het overzicht van een sessie naar keuze via het menu Geschiedenis, klik dan op het tabblad 'Laps'. Daarna kan je de verschillende Laps overlopen en ze aanklikken om het overeenkomstige deel van het parcours in het rood te zien.

laps

Op de website wordt elke Lap van je parcours weergegeven met een rood vlagje. De tabel met de Laps staat onder de kaart van je sessie.

laps

Voor een grondigere analyse kan je voor de weergave van de curves van je sessie voor de 'stick'-modus kiezen. Elke 'stick' staat voor een Lap en als je daarover gaat, krijg je tegelijk de informatie over de Lap en het overeenkomstige deel in het rood op het parcours te zien."

weergave sessiecurves

Tijdens een coachingsessie maakt de app een Lap voor elke fase van de sessie: dat zijn de Laps van het artikel.

Bijvoorbeeld: de eerste Lap zal overeenstemmen met de opwarming, die 20 minuten duurt, daarna krijg je een Lap per fase van de oefening, en ten slotte volgt een lap van 10 minuten om rustig uit te lopen. Dat is vooral interessant voor een intervaltraining. Zo kan je zien of je bij de laatste herhaling van de oefening even snel bent als bij het begin.

Aan jou nu om de app te testen... Geniet van je analyse!