SPORTEN VOOR KINDEREN

Thuis zijn heeft ook zijn voordelen: tijd om de kleintjes voor de eerste keer kennis te laten maken met sport (babygymnastiek, yoga...) of om zich te vermaken met de volwassenen door hen een sportieve uitdaging aan te bieden. Kortom, bied je kinderen een sportief tussendoortje!Aarzel zeker niet om een sportief moment in hun dagschema op te nemen, maar vergeet ook niet om de activiteiten te variëren; laat ze kennis maken met allerlei sporten die ze na deze periode misschien héél graag willen verder doen!

sport enfant
baby gym decathlon

De voordelen van sport voor kinderen

Je oudste voetbalt al 4 jaar, zijn kleine broertje doet aan judo, en de kleinste is net begonnen met peutergym? De weken zitten overvol en je loopt maar van hot naar her... Maar weet je wel wat je hiermee allemaal doet voor je kinderen?

de voordelen van sport voor kinderen

De indirecte voordelen van sport voor kinderen

Het zal niemand verbazen dat sport, goed beoefend, heel wat positieve aspecten heeft. De intelligentie wordt opgebouwd, de spieren worden getraind, sociale vaardigheden ontwikkeld …

tips van quechua om leuke dingen te doen met je veldfles terwijl je wandelt

Speel eens een spel op trektocht

Hij is natuurlijk essentieel om te kunnen drinken tijdens je wandeling, maar af en toe zit hij flink in de weg: dit zijn een paar leuke ideetjes om te doen met je veldfles tijdens je wandeling.

danse enfant

5 dansstijlen voor de allerjongsten

Omdat er meer is dan alleen klassiek ballet, geven we een overzicht van 5 dansstijlen voor de allerjongsten. Ideaal om het nieuwe schooljaar goed in te zetten!

nabaiji panoplie

Help, mijn kind zit niet stil!

Is jouw kleine schattigaard nogal een echte spring in ‘t veld? Dan is sport de ideale uitlaatklep.

digital detox - kamperen met kinderen

Je kind van achter het scherm krijgen, kinderspel !

Inspiratie nodig om je kroost van achter de tablet te houden en meer in beweging te brengen? Blogster Lobke somt alvast paar leuke ideetjes op.

5 leuke activiteiten voor met je kinderen

5 leuke activiteiten voor met je kinderen

Mooi weertje buiten? De perfecte gelegenheid voor je kinderen dus om zich buiten uit te leven. Met een van onze 5 leuke ideeën wordt dat geheid dolle pret.

natation enfant decathlon

Sport voor kinderen: welke sportactiviteit kiezen?

Gymnastiek, judo, teamsport, zwemmen, paardrijden … Iedereen vindt wel iets dat past bij zijn vaardigheden en smaak.

Sport pour les enfants

Hoe krijg je een kind aan het sporten?

Je zou wel willen dat je kleine spruit aan sport doet, maar weet niet goed welke sport nu geschikt is voor zijn leeftijd? Lees verder, want ik heb wat tips voor je…

Je kind leren fietsen

Je kind leren fietsen

Leren fietsen is een proces dat in verschillende stappen aangeleerd wordt, maar het evenwicht is uiteraard het eerste dat kinderen onder de knie moeten krijgen.